22.3.2020

Makeat

Avainsanat

Gluteeniton

Vohvelit raejuustosta, kananmunista ja kaurahiutaleista

Mä oon aika usein puhunut siitä miten eriltä samat asiat voivatkaan maistua toisessa muodossa. Yksinkertaisimmillaan miten smoothie voi maistua erilaiselta lasista juotuna kuin lautaselta lusikoituna. Ja miten raejuusto, kaurahiutaleet ja kananmuna voivat maistua puurossa niin erilaiselta kuin esimerkiksi paistettuna vohveleiksi?! JEP! omg, tämä herkku maistuu taatusti myös lapsille. Älä enää epäroi vaan kaiva vohvelirautasi esiin ja testaa vaikka heti!

Mun oma vohvelirauta on joku alle 20 euron hintainen ja vohvelien teko onnistui sillä vallan mainiosti ilman rasvaa tai öljyä. Vohvelit paistoin 2 minuutin paistoajalla (odota riittävän kauan että pinta on paistunut, jotta se ei jää kiinni rautaan).

Raejuusto, kaurahiutale, kananmuna vohvelit!

Ainekset (2 annosta)

  • 2 kpl kananmunia
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl raejuustoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kanelia

Tee näin:

  • Sekoita ainekset kulhossa ja anna taikinan turvota n. 15 minuuttia ennen paistoa. Taikinasta tulee 2 vohvelia.
  • Nosta puolet taikinasta vohveliraudalle, levitä ja painele taikinaan hieman raudalle ennen kuin laitat kannen kiinni, sillä se on aika tiivistä. Paista n. reilu 2 minuuttia (kunnes pinta on selkeästi kypsää) ja nosta vohveli tämän jälkeen raudalta.
  • Tarjoile esimerkiksi tuoreiden hedelmien ja/tai marjojen kera, omalla lautasellani lisäksi maustamatonta luonnonjogurtia.