18.3.2017
JäätelötVegaani kaurajäätelö
No niin rakkaat, ottakaas hyvä asento ja valmistautukaan ehkä parhaaseen jäde-reseptiin ever! Pohjana tässä herkussa toimii kaurakerma ja hyvin toimiikin, lopputulos on kuin pehmeän kermaista pehmistä! Makuina vanilja, suklaa ja sitruuna! Tein kokonaisuuden jäätelökoneella koko setistä siis ensin vaniljajäätelöä, josta aivan loppuvaiheessa jaon jäätelön kolmeen osaan ja sekoittelin makuseokset. Suklaajäätelöä varten lisäsin vaniljajäätelön sekaan vain raakakaakaojauhetta ja sitruunaversiossa puristettua sitruunanmehua ja raastettua sitruunan kuorta. Kaikki toimi yhdessä ja erikseen, lapsen mielestä ykkönen oli suklaa ja vanilja mutta mun mielestä ehdottomasti sitruuna!
18.3.2017
JäätelötVegaani kaurajäätelö
No niin rakkaat, ottakaas hyvä asento ja valmistautukaan ehkä parhaaseen jäde-reseptiin ever! Pohjana tässä herkussa toimii kaurakerma ja hyvin toimiikin, lopputulos on kuin pehmeän kermaista pehmistä! Makuina vanilja, suklaa ja sitruuna! Tein kokonaisuuden jäätelökoneella koko setistä siis ensin vaniljajäätelöä, josta aivan loppuvaiheessa jaon jäätelön kolmeen osaan ja sekoittelin makuseokset. Suklaajäätelöä varten lisäsin vaniljajäätelön sekaan vain raakakaakaojauhetta ja sitruunaversiossa puristettua sitruunanmehua ja raastettua sitruunan kuorta. Kaikki toimi yhdessä ja erikseen, lapsen mielestä ykkönen oli suklaa ja vanilja mutta mun mielestä ehdottomasti sitruuna!
Vegaani kaurajäätelö
-
Ainekset
- 2, 5 dl kaurakermaa
- 1,5 dl kookoskermaa
- 1,5 tl vaniljajauhetta
- 3-4 rkl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, erytritoli, koivusokeri)
- suklaajäätelöön: 2,5 rkl raakakaakaojauhetta
- sitruunajäätelöön: 1/2 sitruunan mehu ja 1,5 tl sitruunan kuorta raastettuna pieneksi
Tämä määrä on siis yhteensä kolmelle eri jäätelölle, jonka olen jakanut kolmeen osaan. Vaniljajäätelöksi; suklaajäätelöksi sekä sitruunajäätelöksi. Pinnalla vielä lakritsakastiketta: lakritsijauhetta, riisisiirappia ja vettä suhteessa 1:1:1.
Tee näin
Jos et satu omistamaan jäätelökonetta seoksenhan voi pakastaa astiassa, tosin sitä kannattaa käydä n. 15-30 minuutin välein aina hämmentämässä, jotta lopputuloksesta tulisi ilmavaa eikä kovaa könttiä.