13.1.2015
KakutVadelmainen raakajuustokakku
Tämä vadelmainen raakakakku on todella mehukkaan makea ja maukas. Oletko vielä maistanut raakakakkua? Kokeile ihmeessä, raakakakkua ei siis nimensä mukaisesti valmisteta uunissa, myös ainesosat tässä kakussa ovat gluteenittomia, eikä valkoista sokeria ei ole käytetty lainkaan.
13.1.2015
KakutVadelmainen raakajuustokakku
Tämä vadelmainen raakakakku on todella mehukkaan makea ja maukas. Oletko vielä maistanut raakakakkua? Kokeile ihmeessä, raakakakkua ei siis nimensä mukaisesti valmisteta uunissa, myös ainesosat tässä kakussa ovat gluteenittomia, eikä valkoista sokeria ei ole käytetty lainkaan.
Vadelmainen raakajuustokakku
Ainekset
Ainekset pohja
- 1/2 dl gluteenitonta kaurajauhoa (tai kaurahiutaleita)
- 1 tl kookosjauhoa
- 1 dl mantelijauhoa
- 6 medjool taatelia (poista kivet), jos käytät kuivattuja taateleita laita n. 10 ja liota niitä hetki, jotta pehmenevät
- ripaus n. 0,5 tl vaniljaa
- 1 tl kookosöljyä
Ainekset valkoinen kerros
- 2 dl yön yli liotettuja cashew pähkinöitä
- 4 tl kookosmaitoa
- ripaus vaniljaa
Ainekset vadelmapäällinen
- 2 dl jäisiä vadelmia
- 2 rkl chian-siemeniä
- 2 tl agave-siirappia
Tee näin
Laita pohjan ainekset blenderiin ja sekoita hyvin. Taputtele seos vuoan pohjalle ja laita pohja hetkeksi pakkaseen. Jos käytät irtopohjavuokaa saa kakun irroitettua helposti, muussa tapauksessa vuoraa pohja ensin leivinpaperilla.
Valmista valkoinen kerros; Liota cashew pähkinöitä yön yli vedessä. Laita yönyli liotetut cashew-pähkinät blenderiin ja lisää sekaan kookosmaito (säilytä kookosmaito-tölkkiä jääkaapissa ja käytä valkoiseen kerrokseen kookosmaidon jähmettynyttä osaa). Lisää sekaan vielä ripaus vaniljaa. Ota pohja pakkasesta ja lisää valkoinen kerros tasaisesti pohjan päälle. Laita taas kakku pakkaseen siksi aikaa, että valmistat päällisen.
Sekoita blenderissä jäiset vadelmat, chian-siemenet ja lisää vielä agave-siirappi. Ota kakku pakkasesta ja lisää vadelma-kerros tasaisesti kakun päälle. Laita hetkeksi pakkaseen. Koristele kakku marjoilla ja leikkaa paloiksi. Nauti
Tein tämän kakun pieneen suorakaiteen muotoiseen irtopohjavuokaan, jos käytät perinteistä 24cm irtokakkupohjavuokaa tuplaa reseptin ainekset. Kakun voi pakastaa ja se säilyy pakastettuna n. 3 kk.