6.6.2020

Makeat

Vadelma-raparperi tuorepuuro

Olen tykästynyt tällaisiin aamu-/iltapalalautasiin johon olen yhdistänyt tuorepuuroa, keitettyä raparperi-vadelmahilloketta eikä siinä vielä kaikki, koko setin kruunaa vielä tilkkanen luonnonjogurttia (mangolla makeutettuna) sekä marjoja. Haha, kuulostaa monimutkaiselta, mutta on kaikkea muuta.

Raparperin varret pikottuna ja keitettynä yhdessä vadelman kanssa. Bueno. Tämä yhdistelmä ei kuitenkaan ole makea, vaikka sekaan laitoinkin hieman vaniljajauhetta. Jos hieman makeampi vaihtoehto on suusi mukainen lisää sekaan esim hunajaa tai agavesiirappia, sekoita hieman.

Vadelma-raparperi tuorepuuro

Näin teet maittavan tuorepuuron

Tuorepuuro

  • 1,5rkl chiansiemeniä
    0,5 dl kaurahiutaleita
    (2 rkl auringonkukansiemeniä)
    1 rkl pellavansiemenrouhetta
    2,5 dl mantelimaitoa
  •  

Raparperi-vadelmahilloke

(tee kerralla enemmän!)

  • useampi raparperin varsi, kuorittuna ja pilkottuna
    reilu kourallinen vadelmia
    kattilan pohjalle tilkka vettä
    1 tl vaniljajauhetta
  • kun olet keittänyt n. 5-10 minuuttia, lisää makeutus ja anna jäähtyä

Pinnalle:

  • valion makeuttamatonta mango-luonnonjogurttia
    tuoreita vadelmia