23.8.2020
Makeat piirakatVadelma-kääretorttu
Kääretortun teko on yks lempparileivonnaisista, sillä sen teko on niin helppoa ja nopeaa. Tämä kääretorttu on todella kuohkea ja pehmeä ja salaisuus piilee siinä, että tässä kyseissä taikinassa on vain pieni määrä perunajauhoja (jotka voi korvata halutessaan maizenalla). Perinteinen sokeri on korvattu kookossokerilla, jota on myös määrällisesti huomattavasti vähemmän normaali kääretortun taikinaan verrattuna, eikä se mielestäni edes kaipaa enempää makeutta.
Kookossokeri tehdään kookospalmun kukinnon nektariinista. Se on väriltään ruskeaa ja maultaan ihanan paahteista (muistuttaa paljon fariinisokeria). Kookoksen kukinnosta valutetaan nektari ja se keitetään kokoon, puita ei siis vahingoiteta tai kaadeta tämän johdosta. Kookossokerilla on matala glygeeninen ideksi, joten se ei myöskään kohota verensokeria kuten tavallinen.
23.8.2020
Makeat piirakatVadelma-kääretorttu
Kääretortun teko on yks lempparileivonnaisista, sillä sen teko on niin helppoa ja nopeaa. Tämä kääretorttu on todella kuohkea ja pehmeä ja salaisuus piilee siinä, että tässä kyseissä taikinassa on vain pieni määrä perunajauhoja (jotka voi korvata halutessaan maizenalla). Perinteinen sokeri on korvattu kookossokerilla, jota on myös määrällisesti huomattavasti vähemmän normaali kääretortun taikinaan verrattuna, eikä se mielestäni edes kaipaa enempää makeutta.
Kookossokeri tehdään kookospalmun kukinnon nektariinista. Se on väriltään ruskeaa ja maultaan ihanan paahteista (muistuttaa paljon fariinisokeria). Kookoksen kukinnosta valutetaan nektari ja se keitetään kokoon, puita ei siis vahingoiteta tai kaadeta tämän johdosta. Kookossokerilla on matala glygeeninen ideksi, joten se ei myöskään kohota verensokeria kuten tavallinen.
Vadelma-kääretorttu
Ainekset
- 4 munaa
- 1 dl kookossokeria
- 1 dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
- ½ dl (raaka)kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- täyte
- 2 dl vispautuvaa kaurakermaa
- 1 dl maustamatonta rahkaa
- 2 dl vadelmia
- 2 rkl kookossokeria
- 1 tl vaniljajauhetta
Tee näin
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen (200 astetta kiertoilma). Vatkaa kookossokeri ja huoneen lämpöiset munat vaahdoksi. Sekoita muut ainekset kulhossa ja lisää ne siivilän läpi varovasti taikinan sekaan käännellen.
- Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä se siihen n. 1 sentin paksuiseksi levyksi. Paista uunissa n. 7 minuuttia, kunnes pohja näyttää kypsältä (seuraa paistoaikaa, ettei pohja pääse palamaan)
- Nosta pohja uunista ja anna jäähtyä, poista leivinpaperi ja kumoa pohja puhtaan leivinpaperin päälle. Valmista täyte vispaamalla kaurakerma kuohkeaksi vaahdoksi, lisää rahka vaniljajauhe ja makeutus. Levitä seos jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ja lisää lopuksi vadelmat. Kääri kääretorttu rullalle, leikkaa päädyt pois ja suojaa se hyvin leivinpaperilla. Nosta kääretorttu jääkaappiin tekeytymään ainakin tunniksi ennen tarjoilua.