8.9.2017
KakutAvainsanat
GluteenitonUunissa paistettu omena”juustokakku”
Kävin äidin luona hakemassa kassillisen omenoita, jostain syystä meidän omassa pihassa oleva omenapuu ei halunnut tuottaa satoa kuin muutaman hassun omenan verran.
Omenat inspiroi mua tekemään terveellisemmän uunissa paistettavan juustokakun johon resepti tulee tässä!
8.9.2017
KakutAvainsanat
GluteenitonUunissa paistettu omena”juustokakku”
Kävin äidin luona hakemassa kassillisen omenoita, jostain syystä meidän omassa pihassa oleva omenapuu ei halunnut tuottaa satoa kuin muutaman hassun omenan verran.
Omenat inspiroi mua tekemään terveellisemmän uunissa paistettavan juustokakun johon resepti tulee tässä!
Uunissa paistettu omena”juustokakku”
Ainekset
- Pohja:
- 0,75 dl kookosöljyä (sulana)
- 1 dl kookospalmusokeria
- 1 muna
- 2,5 dl Gluteenitonta jauhoseosta
Täyte
- 1,5 dl kreikkalaista jogurttia
- 400g rahkaa
- 2 munaa
- 1 dl koivusokeria (tai erytritolia, steviaa, hunajaa,kookospalmusokeria)
- 3 dl pieneksi pilkottuja omenalohkoja
- 1 rkl ceylonkanelia
- ripaus vaniljajauhetta
- 2 rkl perunajauhoja
Tee näin
Sekoita pohjan ainekset. Vuoraa 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin, siksi aikaa kun valmistat täytteen. Vinkki: jos taikina tuntuu liian löysältä käsiteltäväksi suosittelen nostamaan taikinan hetkeksi jääkaappiin/pakastimeen, jotta sitä on helpompi käsitellä hieman jähmeänä.
Sekoita jogurtti. rahka, kananmunat, makeutus, omenalohkot sekä perunajauhot. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 35 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä ainakin tunti ennen kuin irrotat kakun irtopohjavuoasta.