5.5.2015

Makeat

Uunissa paistettu herkkupuuro

Puuro. Palaan tähän aiheeseen uudestaan. Puuro on edelleen trendikäs herkku ja lehdistä ja blogeista löytyy useita puuroreseptejä. Perinteisten kattilassa keitetyn puuron rinnalle on tulleet tuorepuurot. Olen sitä mieltä, että aina tähän maailmaan vielä yksi puuroresepti mahtuu

Tämä puuro jonka tällä kertaa teille tarjoan onkin tehty uunissa. Tämä lämmin maukas puuro sopii Iltapalaksi, rauhallisiin viikonloppuaamuihin tai osaksi brunssia.

 

Uunissa paistettu herkkupuuro

 Ainekset

  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl pellavasiemenrouhetta
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus kanelia ja suolaa
  • 2 rkl hunajaa (tai muuta makeutusta, esim. kookospalmusokeria, agave- tai vaahterasiirappia)
  • 1 tl öljyä (käytin kookosöljyä, mutta myös muut öljyt sopivat)
  • 1/2 dl sokeritonta omenasosetta (esim. Bonne)
  • 1/2 dl maitoa (voit käyttää tavallista, tai kasvisperäistä maitoa)
  • 1 muna
  • 2 rkl rusinoita

Tee näin

Sekoita ainekset ja kaada seos pieneen uunin kestävään vuokaan, tai lautaselle. Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Tarjoile lämpimänä marjojen tai hedelmien kera. Kaada päälle loraus maitoa, marja-tai hedelmäsosetta.