20.9.2019

Makeat

Uunissa karamellisoidut omenat

Omenakausi on hellinyt tänä vuonna omenan ystäviä. Suosittelen kokeilemaan uunissa karamellisoituja uuniomenalohkoja. Nämähän ovat taivaallsen hyviä heti lämpiminä -sellaisenaan. Tai vaikka seuraavana päivänä puuron päällä, jogurtin kera, tai jäätelön kera. Mielikuvitus on vain rajana. kokeile!

Uunissa karamellisoidut omenat

Ainekset (6 annosta)

  • 0,5 dl kookossokeria
  • 2 rkl kanelia
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • 0,5 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 rkl maissijauhoja
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 0,5 dl vettä
  • 3 rkl voita/gheetä (sulatettuna)

Tee näin:

  • Lohko omenat ja poista siemenkodat ja keskustat. Aseta lohkot uunivuokaan. Sekoita muut ainekset toisessa kulhossa ja kaada seos omenoiden päälle. Pyörittele omenoita vuoassa että mausteet tarttuvat niihin joka puolelle. Paista omenoita uunissa 175 asteessa folion tai kannen alla ensin 30 minuuttia. Poista tämän jälkeen kansi/folio ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.