8.9.2019
Karkit ja patukatSupersuklaalevy – bataatista
Ootko sä valmis tajunnanräjäyttävään hyvään herkkuun?! Vannon, että tämä herkku vei niin tekijänsä mennessään, että jääkaapin ovi on narahtanut useammin kuin pari kertaa ihan vain että voisi leikata vielä yhden palan maistijaisiksi..
Ja mistä se onkaan tehty?! Puolet tästä suklaaherkusta on nimittäin bataattia ja sitä ei ikinä uskoisi lopputulosta maistaessaan! Suosittelen tarttumaan reseptiin avoimin mielin ja kokeilemaan sillä tästä ei ole paluuta.
Bataatti sopii erinoimaisesti myös makeisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Se tekee lopputuloksesta mehukkaan ja mehevän eikä kuitenkaan maistu ns. läpi.
8.9.2019
Karkit ja patukatSupersuklaalevy – bataatista
Ootko sä valmis tajunnanräjäyttävään hyvään herkkuun?! Vannon, että tämä herkku vei niin tekijänsä mennessään, että jääkaapin ovi on narahtanut useammin kuin pari kertaa ihan vain että voisi leikata vielä yhden palan maistijaisiksi..
Ja mistä se onkaan tehty?! Puolet tästä suklaaherkusta on nimittäin bataattia ja sitä ei ikinä uskoisi lopputulosta maistaessaan! Suosittelen tarttumaan reseptiin avoimin mielin ja kokeilemaan sillä tästä ei ole paluuta.
Bataatti sopii erinoimaisesti myös makeisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Se tekee lopputuloksesta mehukkaan ja mehevän eikä kuitenkaan maistu ns. läpi.
Supersuklaalevy – bataatista
Ainekset (10 annosta)
- 3 dl bataattia (keitettynä)
- 4 rkl maapähkinävoita
- 4-5 kpl medjoultaateleita
- 2 rkl raakasuklaajauhetta
- 4 dl raakasuklaarouhetta esim Foodin (tai raakasuklaalevy) (sulatettuna)
- 1 dl manteleita
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 dl suolattuja macademiapähkinöitä (tai muita suolapähkinöitä)
- 1 rkl tuoretta minttua (pieneksi pilkottuna)
Tee näin:
- Kuori ja paloitettele bataatti ja keitä se kypsäksi. Jäähdytä bataatti ja muussaa se esim haarukalla tai survimella sileäksi soseeksi. Lisää sekaan medjoul-taatelit (poista kivet), maapähkinävoi, raakasuklaajauhe sekä vaniljajauhe.
- Sulata raakasuklaarouhe (tai raakasuklaalevy) vesihöyryn päällä olevassa astiassa. Varo lämmittämästä raakasuklaata yli 45 asteiseksi, jotta sen hyvää tekevät ainesosat eivät tuhoudu liialla lämmöllä.
- Ota uunivuoka (käytin 1,2 litran leipävuokaa joka vuorasin leivinpaperilla). Levitä uunivuoan pohjalle 1/3 sulatetusta raakasuklaasta. Ripottele sulan suklaan päällä puolet pähkinöistä. Levitä tämän jälkeen bataattimousse, ripottele loput pähkinöistä bataattimussen päälle ja valuta tämän jälkeen loput raakasuklaat vuoan pinnalle.
- Nosta vuoka pakastimeen jähmettymään n. puoleksi tunniksi. Ota levy pois vuoasta, leikkaa annospaloja. Säilytä jääkaapissa.