17.8.2017
MakeatAvainsanat
GluteenitonSuklainen vadelmakääretorttu
*Postaus on alun perin julkaistu osana kaupallista yhteistyötä Hermesetaksen kanssa
Viikonloppu edessä ja tilanne vaatii ehdottomasti jotain suklaista? Nyt olisi jaossa herkkuakin herkumpi gluteeniton suklainen kääretorttu jossa valkoisen sokerin sijaan olen käyttänyt Hermesetaksen SteviaSweet Crystal makeuttajaa. Kääretorttu kätkee sisäänsä herkullisen vadelmatäytteen, jonka voi halutessaan korvata myös muilla kotimaisilla marjoilla; mansikoilla, mustikoilla, lakoilla tai herukoilla. Täytteeseen käytin kreikkalaita jogurttia ja kookoskermaa, jonka ansiosta täyte pysyy kuohkeana ja napakkana eikä täyte valu leikattaessa.
SteviaSweet crystal on erytritolista sekä steviakasvista valmistettu makeuttaja joka on täysin kaloriton tuote. Erytroli on luontainen yhdiste jota on sekä hedelmissä kuten päärynässä ja viinirypäleissä ja joita ihmiskeho tuottaa myös jatkuvasti itse. Tuote on koostumukseltaan kuten valkoinen sokeri ja sitä käytetään sokerin tapaan, annosmääriksi riittää puolet sokerimäärästä. Tuotetta voi käyttää normaalisti leivontaan, jälkiruokiin sekä sellaisenaan. Tuote on hammasystävällinen, eikä aiheuta verensokerin heilahteluja. Stevia Sweet crystal toimi erinomaisesti sekä leivontaominaisuuksiltaan, että kääretortun täytteessä eikä se jäänyt rakeiseksi narskumaan hampaisiin.
17.8.2017
MakeatAvainsanat
GluteenitonSuklainen vadelmakääretorttu
*Postaus on alun perin julkaistu osana kaupallista yhteistyötä Hermesetaksen kanssa
Viikonloppu edessä ja tilanne vaatii ehdottomasti jotain suklaista? Nyt olisi jaossa herkkuakin herkumpi gluteeniton suklainen kääretorttu jossa valkoisen sokerin sijaan olen käyttänyt Hermesetaksen SteviaSweet Crystal makeuttajaa. Kääretorttu kätkee sisäänsä herkullisen vadelmatäytteen, jonka voi halutessaan korvata myös muilla kotimaisilla marjoilla; mansikoilla, mustikoilla, lakoilla tai herukoilla. Täytteeseen käytin kreikkalaita jogurttia ja kookoskermaa, jonka ansiosta täyte pysyy kuohkeana ja napakkana eikä täyte valu leikattaessa.
SteviaSweet crystal on erytritolista sekä steviakasvista valmistettu makeuttaja joka on täysin kaloriton tuote. Erytroli on luontainen yhdiste jota on sekä hedelmissä kuten päärynässä ja viinirypäleissä ja joita ihmiskeho tuottaa myös jatkuvasti itse. Tuote on koostumukseltaan kuten valkoinen sokeri ja sitä käytetään sokerin tapaan, annosmääriksi riittää puolet sokerimäärästä. Tuotetta voi käyttää normaalisti leivontaan, jälkiruokiin sekä sellaisenaan. Tuote on hammasystävällinen, eikä aiheuta verensokerin heilahteluja. Stevia Sweet crystal toimi erinomaisesti sekä leivontaominaisuuksiltaan, että kääretortun täytteessä eikä se jäänyt rakeiseksi narskumaan hampaisiin.
Suklainen vadelmakääretorttu, gluteeniton
Ainekset
- 3 munaa
- 0,5 dl Hermesetas Stevia sweet crystalia
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 dl gluteenitonta jauhosesta (tai 1/2 kaurajauhoja ja 1/2 riisijauhoja)
- 2 rkl raakakaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- täyte
- 1,5 dl kreikkalaista jogurttia
- 1 dl kookoskermaa (tai kookosmaitoa, säilytä jääkaapissa ja käytä vain jähmettynyt osa)
- 1,5 rkl Hermesetas Stevia Sweet Crystalia
- 0,5 tl vaniljajauhetta
- n. 2 dl vadelmia (tai muita marjoja)
Tee näin
Vaahdota kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja jauhot siivilän läpi ja kääntele seos varoen lusikalla vaahdon sekaan. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 6-7 minuuttia. Jäähdytä ja valmista täyte. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri napakalle rullalle. Koristele vielä vadelmilla ja ripottele pinnalle Stevia Sweet Crystalia.