19.12.2017
MakeatSuklainen banaanileipä
- Kuivakakut on siitä helppoja että ne on nopeita valmistaa ja ne voi myös tehdä useamman päivän etuajassa sillä maku vain paranee ajan kanssa. Kuivakakun voi myös valmistaa hyvissä ajoin pakkaseen ja sulattaa hetki ennen tarjoilua.
Mun kuivakakkuresepti on tehty tällä kertaa leipävuokaan. Kuohkea banaanikakku on maukas ja suklaan ohella siihen tuo makua ripaus kanelia ja kardemummaa.
19.12.2017
MakeatSuklainen banaanileipä
- Kuivakakut on siitä helppoja että ne on nopeita valmistaa ja ne voi myös tehdä useamman päivän etuajassa sillä maku vain paranee ajan kanssa. Kuivakakun voi myös valmistaa hyvissä ajoin pakkaseen ja sulattaa hetki ennen tarjoilua.
Mun kuivakakkuresepti on tehty tällä kertaa leipävuokaan. Kuohkea banaanikakku on maukas ja suklaan ohella siihen tuo makua ripaus kanelia ja kardemummaa.
Suklainen banaanileipä
-
Ainekset
- 1 dl kookosöljyä sulatettuna
- 2 dl kauramaitoa
- 1 dl kookossokeria (tai muuta makeutusta)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljajauhetta
- 2 dl kaurahiutaleita
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper tai Urtekram)
- 2 isoa banaania
- 2 kananmunaa
- 0,5 tl kardemummaa
- 1 tl ceylonkanelia
- 2,5 rkl kaakaojauhetta, sokeritonta
- Lisää paistamisen jälkeen (pinnalle maapähkinävoita sekä tummaasuklaata)
Tee näin
Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää sekaan sulatettu kookosöljy ja kauramaito. Sekoita kuivat ainekset toisessa astiassa ja kaada ne tämän jälkeen kananmuna öljyseokseen. Kaada taikinasta puolet leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (1,2L), kuori tämän jälkeen banaanit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Asettele puolet banaani siivuista taikinaan, keskelle vuokaa. Kaada tämän jälkeen loput taikinasta vuokaan. Asettele tämän jälkeen loput banaanisiivuista taikinan päälle keskelle leipää.
Paista 175 asteessa n 50 minuuttia. Anna jäähtyä ja lisää pinnalle pari lusikallista sokeritonta maapähkinävoita ja pari palaa sulatettua tummaa suklaata.