14.3.2019

Makeat

Suklaapuuroa herkkunälkään

Meidät opetetaan jo lapsesta asti puuronsyöjiksi. Mutta kuten kaikki ruoka, jos sitä syö liikaa, aina yhtä ja samaa saattaa se ainakin ajoittain tulla jo korvista ulos! Puuro on kuitenkin erittäin monipuolinen vaihtoehto niin aamu-, kuin iltapalaksi ja maistuupa se myös välipalaksi tuunailtuna. Oma suosikkini on säilynyt vuodesta toiseen samana, kun syön puuroa tykkään laittaa sekaan usein paljon marjoja, ehkä pari lusikallista raejuustoa (kokeile, toimii!) myös sekaan vatkattu munanvalkuainen lisää proteiinipitoisuutta puuroon. Pelkkien kaurahiutaleiden sijaan tykkään lisätä puuroni sekaan myös erilaisia siemeniä; chian-, auringonkukan tai kurpitsansiemeniä.

Jos sinusta tuntuu, että puuro ei sovi sinun aamuihin eikä se pidä nälkää tai päivä ei tahdo lähteä käyntiin kokeile aamiaiseksi proteiinipitoisempaa aamupalaa esim. munakasta ja siirrä puuro iltapalaksi, sen sisältämät hiilihydraatit parantavat unta ja nukut paremmin. Kaurahiutaleet sopivat usealle gluteeniyliherkkyydestä kärsivälle, mutta jos eivät onneksi kaupan valikoista löytyy jo tosi hyvin myös varmasti gluteenittomia puurohiutaleita joilla voit reseptissä esitetyt kaurahiutaleet.

Tämä puuroresepti sopii hyvin myös vaikka välipalaksi, sillä suklainen makea puuro on hyvä apu myös herkkunälkään.

Suklaapuuro

Ainekset (1 annos)

  • 3 dl vettä
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 rkl chiansiemeniä
  • 1,5 rkl (raaka)kaakaojauhetta
  • 1 tl ceylonkanelia
  • *makeutuksena voit halutessasi käyttää esim. 3 medjoul-taatelia, puolikkaan kypsän banaanin tai lusikallisen hunajaa.
  • Tässä annoksessa pinnalla pensasmustikoita, mansikoita, vadelmia ja lusikallinen sokeroimatonta maapähkinävoita

Tee näin:

  • Keitä vesi ja lisää ainekset kiehuvaan veteen myös taatelit tai banaani jos käytät niitä makeutuksena. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes puuro on kypsää, tarkista maku nauti marjojen ja/tai hedelmien kera. (vinkki: kokeile suklaapuuroa myös kylmänä)