4.9.2021
KakutSuklaaleipä
Kyllä maailmaan vielä yksi suklaaleivän (suklaakakkusen) ohje mahtuu, nimittäin kuka ei pitäisi suklaasta!! Tämä ohje on täysin gluteeniton ja myös vegaaniruokavalioon sopiva, jauhoina käytin kaurajauhoja joista saa kivan rouheista suutuntumaa. Komeuden tietysti kruunaa sokeriton maapähkinävoi vadelmilla.
4.9.2021
KakutSuklaaleipä
Kyllä maailmaan vielä yksi suklaaleivän (suklaakakkusen) ohje mahtuu, nimittäin kuka ei pitäisi suklaasta!! Tämä ohje on täysin gluteeniton ja myös vegaaniruokavalioon sopiva, jauhoina käytin kaurajauhoja joista saa kivan rouheista suutuntumaa. Komeuden tietysti kruunaa sokeriton maapähkinävoi vadelmilla.
Tämä suklaakakku on herkullisen mehevä ja helppo valmistaa! Itse pidän suuresti, että kuivakakkutyyppiset kakut voi tehdä myös leipävuokaan, näin ne paitsi näyttävät hieman erilta kuin perinteisessä kuivakakkuvuoassa tehtynä, mutta mielestäni myös paistopinnasta saa hieman erilaisen ja näistähän on kiva leikata sopivia palasia.
Suklaaleipä
Ainekset
- 2,5 dl kaurajauhoja
- 1 dl sokeritonta kaakaojauhetta
- 1 dl kookossokeria
- 2 dl mantelimaitoa
- 1 dl sokeritonta maapähkinävoita
- 1 tl leivinjauhetta
- pinnalle n. 2 rkl maapähkinävoita ja 0,5 dl pakastevadelmia
Tee näin
Sekoita kuiva ja märät ainekset erillisissä kulhoissa, yhdistä ja sekoita hyvin. Kaada seos uunivuokaan. Käytin n. 1l vetoisaa leipävuokaa, jonka vuorasin vielä leivinpaperilla. Taikinan päälle leviä maapähkinävoita ja ripottele pinnalle jäisiä vadelmia. Paista 175 asteisessa (kiertoilma)uunissa n. 30 minuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.