20.2.2015
Karkit ja patukatSokeriton FUDGE
Se on perjantai ja karkkipäivä?! Tänään tarjoan viikonlopun herkkusuille reseptin herkulliseen fudgeen, eli toffeeseen. Tämä herkku on lisäksi sokeriton ja täysin vegaani. Valmistus tapahtuu perin simppeleistä aineisosista ja on nopea tehdä.
20.2.2015
Karkit ja patukatSokeriton FUDGE
Se on perjantai ja karkkipäivä?! Tänään tarjoan viikonlopun herkkusuille reseptin herkulliseen fudgeen, eli toffeeseen. Tämä herkku on lisäksi sokeriton ja täysin vegaani. Valmistus tapahtuu perin simppeleistä aineisosista ja on nopea tehdä.
Sokeriton FUDGE
Ainekset
- 1/2 dl maapähkinävoita (sokeriton)
- 1 iso banaani
- 1 tl vaniljauutetta – tai jauhetta
- ripaus suolaa
- 2 tl kookosvoita, tai sulatettua kookosöljyä
- 2 tl kookospalmusokeria tai vaahterasiirappia
Tee näin
Sekoita kaikki ainekset sileäksi massaksi blenderissä. Laita seos pieneen suorakaiteen muotoiseen vuokaan, tai muotoile käsin kahdeksi suklaapatukan kokoiseksi pötköksi (tai pieniksi palloiksi) ja pakasta kunnes patukoista tulee tarpeeksi tiiviitä. Leikkaa pieniksi palasiksi. Nämä ovat aika tuhtia tavaraa ja vievät varmasti makeanhimon. Säilytä palasia pakkasessa. Seos on maapähkinävoin koostumuksesta riippuen löysää tai kovempaa. Jos seosta on vaikea muotoilla laita hetkeksi pakkaseen ja muotoile hieman jäähtyneenä.