Snickers-Popcorn raakakakku

Mun yksi ladatuimmista resepteistä on ehdottomasti snickers-resepti. Tein taannoin raakakakun lapsen 4-vuotissynttärikemuihin, johon makuamaailmaa juurikin suklaan ja maapähkinöiden liitosta! Kyseessä on suklainen raakakakku, jossa seassa maapähkinävoita. Pinnalla myös paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä popcornien kera, suolaisen ja makean liitto siis ja se toimii. Namii!!

Tykkään itse tehdä raakakakun yleensä aina pienempään (18 cm) kakkuvuokaan, sillä kakku itsessään on sen verran tuhtia että sitä riittää yleensä pienikin palanen makeannälkään. Raakakkujen teko on oikeasti tosi helppoa, sillä siinähän sekoitellaan vain ainekset sekaisin ja kootaan kakku hyytymään. Täytettä kannattaa siis ja pitääkin maistella kakun teon yhteydessä ja lisätä siihen oman maun mukaan joko lisää makeutta, suklaata tai muita ainesosia. Toki maut tasaantuvat aina hieman kun kakku ehtii hyytyä, mutta kannattaa rohkeasti kehittää reseptiä myös oman makumaailman mukaan.

Snickers-popcorn raakakakku

Ainekset

Pohja:

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1 dl maapähkinöitä
  • 6 taatelia

Täyte

  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 3 rkl raakakaakaojauhetta
  • 3 dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • 6 taatelia
  • ripaus suolaa

Pinnalle

  • n. 1 dl paahdettuja popcorneja
  • n. 0,5 dl pannulla paahdettuja maapähkinöitä (pinnalle ripoteltu hieman suolaa)
  • 3 rkl raakakaakaomassaa sulatettuna (seassa kookospalmusokeria sekä ripaus suolaa) / raakasuklaata*

Tee näin

Sekoita pohjan ainekset blenderissä ja painele seos tiiviisti 18cm irtopohjavuoan pohjalle (käytä pohjalla leivinpaperia). Sekoita täytteen ainekset tehosekoittimessa ja kaada seos pohjan päälle ja nosta kakku pakkastimeen n. pariksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin. Irrota kakku irtopohjavuoasta tarjoilulautaselle ja koristele popcorneilla, paahdetuilla maapähkinöillä. Pinnalle ripoteltu lisäksi vesihauteessa sulatettua kaakaomassaa, jossa seassa kookospalmusokeria. *Vinkki: voit sulattaa kakun pinnalle vesihauteessa myös valmista kaupasta löytyvää raakakasuklaata muutaman palasen (varo lämmittämästä raakasuklaata yli 45 asteiseksi)