9.2.2021

Keitot

Samettisen pehmeä kasvissosekeitto

Samettisen pehmeä sosekeitto on herkullinen lounas vaikka näin kylminä pakkaspäivinä! Sosekeitot ovat varsin helppoja ja nopeita valmistaa. Käytin tällä kertaa keitossa porkkanoita, kukkakaalia ja palsternakkaa. Lisää ruokaisuutta sosekeittoihin voi lisätä laittamalla sekaan esimerkiksi erilaisia papuja tai linssejä. Käytin tällä kertaa sosekeiton seassa voipapuja, ne ovat mielestäni ihanan kermaisia ja sopivat erinomaisesti myös miedompimakuisten kasvisten sekaan.

Voipavut sisältävät runsaasti kasvisproteiinia ja kuituja. Valmistusaikaa nopeuttaa jos ostaa pavut valmiiksi keitettyinä. (ps. kokeile niitä myös salaatteihin ja patoihin!)

Samettisen pehmeä kasvissosekeitto

Ainekset

  • n. 6 porkkanaa (keskikoista)
  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • 1 sipuli
  • 1 palsternakka (keskikokoinen)
  • 1 tlk voipapuja (n. 300g) valmiiksi kypsennettyjä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • n. 1 l vettä

Tee näin

  • Kuori ja paloittele kasvikset. Kuumenna vesi kattilassa, lisää sekaan kasvikset sekä kasvisliemikuutio. Huuhdo ja lisää voipavut myös kattilaan. Keitä keskilämmöllä kannen alla kattilassa kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseita ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Voit lisätä keiton päälle esimerkiksi raejuustoa, tai pannulla paahdettuja siemeniä.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä