12.4.2020
MakeatAvainsanat
GluteenitonRahka-persikkakauraleivokset
Herkullista pääsiäisen jatkoa! Jos mieli tekee vielä jotain helppoa ja kevyempää leipomusta suosittelen kokeilemaan näitä gluteenittomia ja proteiinipitoisia kaura-rahkakuppeja. Valmistin ne muffinssi-pellillä ja tää tuntuikin olevan aika passeli koko. Koska täällä taloudessa ei ainakaan ole kovin montaa syöjää en myöskään viitsinyt tehdä kerralla hillittömän suurta satsia. Normi muffinssi-vuoalla sain tehtyä tasan 9 kpl ja se oli ihan passeli erä.
12.4.2020
MakeatAvainsanat
GluteenitonRahka-persikkakauraleivokset
Herkullista pääsiäisen jatkoa! Jos mieli tekee vielä jotain helppoa ja kevyempää leipomusta suosittelen kokeilemaan näitä gluteenittomia ja proteiinipitoisia kaura-rahkakuppeja. Valmistin ne muffinssi-pellillä ja tää tuntuikin olevan aika passeli koko. Koska täällä taloudessa ei ainakaan ole kovin montaa syöjää en myöskään viitsinyt tehdä kerralla hillittömän suurta satsia. Normi muffinssi-vuoalla sain tehtyä tasan 9 kpl ja se oli ihan passeli erä.
Rahka-persikkapiiraset
Ainekset
- 100 g voita
1 kpl kananmuna
2,5 dl kaurajauhoja (gluteenittomia)
- 0,5 dl maissijauhoja
- 0,5 dl kookossokeria
- 0,5 tl kanelia
-
täyte
- 250 g maustamatonta maitorahkaa
- 1 dl mangososetta (esim Bonne)
- 0,5 dl kookossokeria
- 1 kpl kananmuna
- 1-2 kpl persikkaviipaleita (pinnalle)
Tee näin:
- Sekoita pohjan ainekset ja nosta taikina hetkeksi pakastimeen jähmettymään.
- Voitele muffinssivuoka (ohjeella teet n. 9 kpl leivoksia)
- valmista täyte
- Painele taikina muffinssivuokiin. Lisää täyte ja lopuksi persikkaviipaleet täytteen pinnalle. Paista 200 asteisessa (kiertoilma) uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes leivokset ovat valmiit. Nosta uunista ja anna jäähtyä.