12.4.2020

Makeat

Avainsanat

Gluteeniton

Rahka-persikkakauraleivokset

Herkullista pääsiäisen jatkoa! Jos mieli tekee vielä jotain helppoa ja kevyempää leipomusta suosittelen kokeilemaan näitä gluteenittomia ja proteiinipitoisia kaura-rahkakuppeja. Valmistin ne muffinssi-pellillä ja tää tuntuikin olevan aika passeli koko. Koska täällä taloudessa ei ainakaan ole kovin montaa syöjää en myöskään viitsinyt tehdä kerralla hillittömän suurta satsia. Normi muffinssi-vuoalla sain tehtyä tasan 9 kpl ja se oli ihan passeli erä.

Rahka-persikkapiiraset

Ainekset

  • 100 g voita
    1 kpl kananmuna
    2,5 dl kaurajauhoja (gluteenittomia)
0,5 dl maissijauhoja
0,5 dl kookossokeria
0,5 tl kanelia

täyte

250 g maustamatonta maitorahkaa
1 dl mangososetta (esim Bonne)
0,5 dl kookossokeria
1 kpl kananmuna
1-2 kpl persikkaviipaleita (pinnalle)

Tee näin:

  • Sekoita pohjan ainekset ja nosta taikina hetkeksi pakastimeen jähmettymään.
  • Voitele muffinssivuoka (ohjeella teet n. 9 kpl leivoksia)
  • valmista täyte
  • Painele taikina muffinssivuokiin. Lisää täyte ja lopuksi persikkaviipaleet täytteen pinnalle. Paista 200 asteisessa (kiertoilma) uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes leivokset ovat valmiit. Nosta uunista ja anna jäähtyä.