15.11.2023

Makeat

Avainsanat

Gluteeniton, Sokeriton

Proteiinipitoinen mustikkapiirakka

Milloinpa ei olisi hyvä hetki kunnon mustikkapiirakalle? Tämän mustikkapiirakkareseptin salaisuus on mustikoiden alla oleva herkullinen vaniljanmakuinen vanukaskerros, jonka ansiosta tämä mustikkapiirakka ei tarvitse tarjoilun oheen erään erikseen omaa vaniljakastiketta. Pinnalla on runsas kerros pakastemustikoita, joten tämä on kaikkien mustikanystävien suosikki!

Pala mustikkapiirakkaa lautasella, lusikka

Tämän herkullisen mustikkapiirakan salaisuus on mustikkakerroksen alla oleva vaniljavanukas.

Proteiinipitoinen mustikkapiirakka

  • Ainekset

  • Pohja
  • 50g voita
  • 0,5 dl kookossokeria (tai muuta makeutusta)
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 dl kaurajauhoja
  • 1 dl (kaura)maitoa tai muuta maitojuomaa
  • Täyte
  • 4 dl vaniljanmakuista proteiinivanukasta (esim Ehrmann)
  • 1 kananmuna
  • 4 dl pakastemustikoita
  • 1 rkl kookossokeria
  • 2 rkl perunajauhoja

Tee näin

Sekoita pohjan ainekset sekaisin kulhossa ja painele jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja sen reunoille. (Käytä n. 28 cm halkaisijaltaan olevaa piirakkavuokaa).

Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Lisää vanukas esipaistetun pohjan päälle. Sekoita perunajauhot, kookossokeri sekä pakastemustikat kulhossa ja kaada ne vanukkaan päälle. Paista mustikkapiirakkaa uunissa vielä n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.