30.7.2017

Makeat

Avainsanat

Gluteeniton, Maidoton

Mustikkapiirakka

Mä haaveilen jo tuoreista kotimaista metsämustikoista, ilmeisesti jossain päin etelä-suomea niitä jo metsästä löytää?! Sillä välin minä kuolaan ja haaveilen tästä viime kesäisestä mustikkapiirakasta, jota on muuten pakko saada heti kun vain niitä mustikoista taas saa!!!

Mustikat ovat mitä parhainta kotimaista superfoodia, sillä ne sisältävät runsaasti c-vitamiinia, mangaania ja kuituja. Mustikoiden sanotaan paitsi estävän tulehduksia, alentavan verenpainetta. Niiden sanotaan olevan myös hyväksi silmille ja parantavan insuliiniherkyyttä.

Mustikkapiirakka

Ainekset

  • 1,5 dl kookossokeria
  • 2 dl kaurajauhoja
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,75 dl kookosöljyä (sulatettuna)
  • 2 munaa
  • 0,5 dl kookosmaitoa (tai muuta maitojuomaa)
  • 1 tl kanelia

täyte

  • 5 dl mustikoita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl koivusokeria

Tee näin

Sekoita piirakkapohjan ainekset kulhossa ja kaada taikina irtopohjavuokaan (18 cm halkaisijaltaan) käytä irtopohjavuoan pohjalla ja reunoila leivinpaperia. Esipaista pohjaa 175 asteisessa (kiertoilmauunissa) n. 15 minuuttia, valmista sillä aikaa täyte. Nosta vuoka uunista ja kaada täyte pohjan päälle, paista piirakkaa uunissa vielä 25 minuuttia. Nosta piirakka uunista ja jäähdytä ennen irroittamista irtopohjavuoasta.