10.8.2017
MakeatGluteeniton mustikka- chiakauramurupaistos!
Ei ehkä kaunein resepti, mutta sitäkin maukkaampi tuo paistettu kauramuruseos joka on mun mielestä pääosassa tässä annoksessa. Siksipä mukana onkin paljon tuota muruseosta, koska sen pitää maistua! Sesongin mukaan tein paistoksen mustikoiden kera, mutta tämä sama reseptihän toimii erinomaisesti myös muiden marjojen ja esimerkiksi omenoiden kera. Kauraseokseen laitoin sekaan chiansiemeniä* ja pähkinöitä, jotka eivät siinä välttämättömiä ole, mutta tuovat kyllä lisää makua! Muista malttaa hetki ennen kuin tarjoilet annoksen uunista ottamisen jälkeen, sillä marjat kuumuvat todella kieltä polttaviksi muhiessaan tuolla kaurakerroksen alla! Bon apetit baby! Ja jos vielä jotain ekstraa kaipaat annokseen, kokeile tarjota sitä esim. vaniljaisen kaurakerman kera. Slurps!
10.8.2017
MakeatGluteeniton mustikka- chiakauramurupaistos!
Ei ehkä kaunein resepti, mutta sitäkin maukkaampi tuo paistettu kauramuruseos joka on mun mielestä pääosassa tässä annoksessa. Siksipä mukana onkin paljon tuota muruseosta, koska sen pitää maistua! Sesongin mukaan tein paistoksen mustikoiden kera, mutta tämä sama reseptihän toimii erinomaisesti myös muiden marjojen ja esimerkiksi omenoiden kera. Kauraseokseen laitoin sekaan chiansiemeniä* ja pähkinöitä, jotka eivät siinä välttämättömiä ole, mutta tuovat kyllä lisää makua! Muista malttaa hetki ennen kuin tarjoilet annoksen uunista ottamisen jälkeen, sillä marjat kuumuvat todella kieltä polttaviksi muhiessaan tuolla kaurakerroksen alla! Bon apetit baby! Ja jos vielä jotain ekstraa kaipaat annokseen, kokeile tarjota sitä esim. vaniljaisen kaurakerman kera. Slurps!
*Chia on mintun sukuun kuuluva kasvi, jonks siemenet ovat hyvin ravintorikkaita. Chia sisältää mm. 15 kertaa enemmän magnesiumia kuin parsakaali, 8 kertaa enemmän omega-3 rasvahappoja kuin villi lohi, 8 kertaa enemmän fosforia ja 6 kertaan enemmän kalsiumia kuin täysmaito, 7 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini, 6 kertaa enemmän proteiinia kuin kidneypavut, 3 kertaa enemmän seleeniä kuin pellavansiemenet, 3 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikat, 3 kertaa enemmän rautaa kuin pinaatti ja 2 kertaa enemmän proteiinia kuin mikään muu siemen
Gluteeniton mustikka-murupaistos
Ainekset
- 1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
- 3 dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
- 1,5 rkl chiansiemeniä
- 3 rkl vaahterasiirappia/kookossiirappia/kookospalmusokeria
- 0,5 dl gheetä (sulana)
- 3 rkl kaurajauhoja
- ripaus vaniljajauhetta
- 1 tl ceylonkanelia
- n. 6 dl mustikoita
Tee näin
Sekoita muruseoksen ainekset (kaikki muut paitsi mustikat) kulhossa sekaisin. Kaada mustikat vuoan pohjalle ja muruseos mustikoiden päälle. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes muruseos on pinnaltaan kullanruskeaa. Jäähdytä hetki ennen tarjoilua. (Tarjoile halutessasi vaniljaisen kaurakerman kera)