21.8.2016

Makeat

Avainsanat

Kananmunaton, Maidoton

Marinoidut mansikat ja proteiini-suklaamousse

Hyvää sunnuntaiaamua! Tänä kesänä mansikka-aika meni varsin nopeasi ohi, ainakin omalta osaltani ja lyhyt (ja kallis) mansikkakausi vähensi ainakin hieman mansikkahimoani. Niimpä olin vähintäänkin innoissani kun kesän toisen mansikkakasadon hedelmät ilmaantuivat toreille hieman huokeampaan hintaan. Koska oma pakkanen repeilee jo liitoksissaan kesän marjoja tuli lähes viisi kiloa mansikoita syötyä sut lyhyessä ajassa tuoreeltaan, lähes joka aterialla. Puolukat on vielä keräämättä ja hieman epäilen kuinka ihmeessä saan ne vielä mahtumaan pakkaseen!

Hienostuneet marinoidut mansikat saivat kyytipojaksi chiasta ja raakakaakaosta valmistetun suklaamoussen. Proteiinipitoisen chian-siemenet liotin yön yli jääkaapissa kookos-mantelimaidossa ja seuraavana päivänä lisäsin sekaan ainoastaan raakakaakaon sekä makeutuksen ja kuohkea mousse pyörähti nopeasti valmiiksi blenderissä.

Chiansiemenet ovat muuten hyvä omega-3 rasvahappojen lähde ja ne sisältävät pehmeitä vatsaa helliviä kuituja sekä runsaasti proteiinia (yli 20 grammaa sadassa grammassa).

Vinkki: Korvaa raakakaakao esim. desillä / parilla puolukoita tai muita marjoja ja saat herkullisen marjamoussen.

Marinoidut mansikat ja proteiinisuklaamousse

Ainekset

Hienostuneet marinoidut mansikat

  • n. 5 dl tuoreita mansikoita
  • 1 rkl hienonnettua minttua
  • 1 tl hunajaa
  • 1/2 limen mehu
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 limen kuori hienoksi raastettuna
  • Suklaamousse
    • n. 3 dl manteli-kookosmaitoa (Alpro)
    • 3 rkl chiansiemeniä
    • 1 rkl kookossokeria tai muuta makeutusta (esim. koivusokeri, hunaja, vaahterasiirappi, erytritroli, stevia)
    • 1 rkl raakakaakaojauhetta

Tee näin

Poista mansikoista kannat ja lohko ne hieman pienemmiksi lohkoiksi. Kiehauta tilkka vettä kattilassa, purista sekaan puolikkaan limen mehu sekä raastettu kuori. Kiehauta hetki ja lisää sekaan pienksi pilkottu minttu sekä hunaja. Kaada seos mansikoiden päälle ja anna marinoitua jääkaapissa n. tunti-pari.

 

Suklaamousse

Lisää chiansiemenet maitojuomaan ja sekoita hetki. Nosta astia jääkaappiin ja anna chian siementen turvota ainakin pari tuntia tai yön yli. Lisää raakakaakaojauhe ja makeutus ja sekoita blenderissä kuohkeaksi mousseksi. Tarjoile esim. marinoitujen mansikoiden kera.