17.4.2016

Makeat

Avainsanat

Gluteeniton, Vegaani

Mango sticky rice

Aasian suunnalla erityisesti Thaikuissa on suosittu jälkiruoka nimeltään Mango sticky rice, eli tahmeaa mangoriisiä. Jep kuulostaa ehken oudolta mutta on tosi herkullista. Perinteisesti valmistettuna riisi keitetään tilkassa vettä sekä maitoa ja sekaan lorautetaan aimo annos sokeria. Makea riisi syödään tuoreen mangon kera, mutta toki kylkeen sopii muutkin makeat hedelmät tai marjat. Mun versio mango sticky riisistä syntyi lounaalta ylijääneistä riiseistä, johon sekaan lorautin kookosmaitoa, lusikallisen kookospalmusokeria*, ripauksen aitoa vaniljaa ja tää herkku valmistui mikrossa, toki sen olisi voinut hissukseen haudutella myös kattilassa pehmeän tahmeaksi.

Mango sticky rice

Ainekset

  • 2 dl valmiiksi keitettyä riisiä (esim. basmati tai jasminriisiä)
  • 1 dl kookosmaitoa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1-2 rkl kookospalmusokeria

Tee näin

Sekoita ainekset ja lämmitä mikrossa/tai kattilassa höyryän lämpimäksi. Anna jäähtyä hetki ja tarjoa tuoreen mangon/marjojen ja makeiden hedelmien kera.