2.2.2020

Suolaiset

Avainsanat

Gluteeniton, Kasvis

Kreikkalainen munakas

Kreikkalaiset maut hyppäsivät pannulle tämän munakkaan sekaan. Ja muutenkin töiden jälkeen ehkä unohdetun välipalan jälkeen siinä kiljuvassa nälässä on munakas tooodella helppo ja nopea eväs jolla nälkä lähtee varmasti. Sitähän voi aina tuunailla mielensä mukaan vähän sillä mitä jääkaapista löytyy. Omiin munakkaisiini on tullut laitettua esimerkiksi leikkelepaketin jämät, edelliseltä aterialta jääkaappiin jääneet savukalan palaset, kasviksia – mitä milloinkin ja vähän juustoraastetta tai raejuustoa vielä tuomaan lisää makua.

Munakkaan paistossa ei sen sijaan kannata hötkyillä. Paista munakasmassa keskilämmöllä, työnnellen hyytyvää massaa paistinlastalla rauhallisin vedoin reunalta kohti keskustaa. Voit laittaa myös kannen hetkeksi munakkaan päälle ennen tarjoilua. Onnistunut munakas on tasais­ta ja kiiltävää ja tietysti kuohkeaa.

Kreikkalainen munakas

Ainekset (1 annos)

  • 3 kpl munia
  • 1 dl maitoa
  • 0,5 dl kivennäisvettä
  • 1 ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl mustia oliiveja
  • 1 rkl kevätsipulia (silputtuna)
  • 1 rkl aurinkokuivattua tomaattia (silputtuna)
  • 2 rkl mozzarellaa (kuutioituna)
  • 3 rkl persiljaa (pieneksi pilkottuna)

Riko munien rakenne rikki ja lisää sekaan maito ja kivennäisvesi. Vispaa kevyesti ja kaada kuumalle pannulle, jossa tilkka öljyä. Työntele munakasta kevyesti paistovaiheessa paistinlastalla ulkoreunoilta pannulla sisään päin, jotta siitä tulee kuohkea. Lisää loput ainekset ja paista hetki. Tarjoile välittömästi