29.8.2020

Makeat

Avainsanat

Gluteeniton

Kevennetty omenapiirakka

Tämä resepti hakee vertaistaan. Ihanan makoisan kaurapohjan päälle on kasattu pino pieneksi pilkottua kotimaista hapanta omenakuutiota, jonka päällä on pehmeä jogurttitäyte, kuorrutettuna rapsakalla kauramuruseoksella! NAM!! Halusin keventää perinteistä murupiirakan pohjaa mausta tinkimättä (joka on lähinna jauhoja, voita ja sokeria) ja onnistuin siinä mielestäni varsin hyvin.

Halusin yhdistää tässä reseptissä kahta eri makeuttajaa sekä kaloritonta erytritolia (tunnetaan myös nimellä karppisokeri) sekä kookossokeria ja tämä olikin todella toimiva combo. Tokikin voit tehdä tämän myös joko tai vaihtoehdolla.

Rasvasta jätin osan pois ja lisäsin taikinaan kananmunia, perinteisen rahka-kermaviiliseoksen sijaan käytinkin pelkkää kreikkalaista jogurttia joka toi kermaisuutta täytteeseen, tekemättä siitä kuitenkaan liian hapanta. Bon apetit, tää menee toistekin!

Superherkuttelija lisää ehkä valmiin piirakan päälle vielä tilkan vaniljakastiketta tai jäätelöä!

Kevennetty omenapiirakka

Ainekset

  • pohjalle 2/3 /muru pinnalle 1/3
  • 2 munaa
  • 1 dl voita / kookosöljyä
  • 1 dl erytritolia
  • 1 dl kookossokeria
  • ripaus suolaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
  • 2 dl kaurajauhoja

omenatäyte

  • 4 omenaa pieneksi kuutioituna
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kookossokeria
  • Jogurttitäyte
  • 4 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia / jogurttirahkaa
  • 2 kananmunaa

Tee näin

  • Vatkaa kananmuna, voi/öljy ja makeutus, lisää hiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Nypi taikina murumaiseksi.
  • Ota 2/3 taikinasta ja painele vuoan pohjalle (n. 30 cm halkaisija)
  • Poista omenoista kodat ja siemenet, kuutioi ja lisää pohjan päälle. Ripottele pinnalle kaneli ja kookossokeri.
  • Sekoita täytteen ainekset ja lisää se omenkuutioiden päälle.
  • Nypi loput taikinasta (1/3) ja lisää se jogurttitäytteen päälle.
  • Paista 170 asteessa n. 35-40 minuuttia.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä