15.7.2017

Makeat

Avainsanat

Gluteeniton, Kasvis

Kesäkurpitsaleipä

Kesälomalainen täällä moi! Loma jatkuu vielä ja kuluneet kaksi viikkoa on pitäneet sisällään odotetusti urheilun ja hyvän ruoan ohella perheen kanssa oleilua, ystäviä, festareita, Tukholman risteilyä ja viimeisellä lomaviikolla auton nokka suuntaa kohti pohjoista, kotiseuduille siis.

Kesälomalla on odotetusti maistunut kotimaiset kasvikset eri muodoissa, salaateissa eritoten, sen ohella on tullut grillailtua ja onneksi myös ahti on alkanut suomaan antejaan että pannulla paistettu ahvenia ja kuhia. Odotan kovasti että marjat alkaisivat kypsymään ja pääsisin mustikkametsään!

Tää oheinen kurpitsaleipä on siitä aika mielenkiintoinen tuttavuus että se toimii sekä suolaisten, että makeiden täytteiden kera. Erityisesti pidin siitä paahdettuna omena-raparperihillon kera. Ah. Kesäkurpitsa sisältää runsaasti kuituja ja se on hyvä antioksidanttien lähde ja se sisältää A-, B- ja C-vitamiinia sekä folaattia.

Gluteeniton kesäkurpitsaleipä

  • Ainekset

  • 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1,5 tl kanelia
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 muna
  • 2 tl vaniljajauhetta
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia
  • 0,5 dl vaahterasiirappia
  • 0,75 dl maitoa
  • 2 dl kesäkurpitsaa raastettuna

Tee näin

Kuori ja raasta kesäkurpitsa, painele raaste tämän jälkeen talouspaperilla jotta siitä lähtee ylimääräinen kosteus. Sekoita kuivat ja märät aineikset omissa kulhoissaan sekaisin ja yhdistä nämä toisiinsa hyvin käännellen jotta taikinasta tulee tasaista. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun voileipävuokaan (1,2 l) Paista 175 asteessa n. tunti. Anna leivän jäähtyä hyvin ennen kumoamista ja leikkaamista.

Viipaleiden pinnalla näissä kuvissa: avokadoa suolan ja pippurin kera, mansikkaviipaleita sekä pensasmustikoita ja proteiinisuklaavanukasta.