14.12.2018

Makeat

Juhlava kerrosjälkiruoka

Kerrosjälkiruoka on helppo mutta silti näyttävä annos. Tähän kerrosjälkkäriin tulee tätä aivan ihanaa uunissa paistettua muruseosta jonka eteen kyllä suosittelen näkemään pienen vaivan, sillä lopputulos palkitsee varmasti. Lisäksi kerrosjälkkärissä on puutarhavadelmia suoraan pakastimesta, kaurakermaa vaahdotettuna sekä kaupan valmista proteiinisuklaavanukasta, huomiota kannattaa kiinnittää vanukkaiden sokerimääriin.

Juhlava kerrosjälkiruoka

Ainekset (6 annosta)

  • Murupaistos
  • 2 rkl gheetä ja ripaus suolaa (tai voita) (sulatettuna)
  • 1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
  • 0,5 dl kookossokeria
  • 1 dl pekaanipähkinöitä pieneksi pilkottuna
  • Muut ainekset
  • 1-2 dl vadelmia
  • 1,5 dl kaurakermaa, sekaan ripaus vaniljajauhetta sekä halutessasi esim koivusokeria (vispattuna)
  • 2 dl suklaavanukasta (valitse vähäsokerinen vaihtoehto (esim proteiinivanukas))

Tee näin:

Valmista ensin uunissapaistettava muruseos. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Jauha pekaanipähkinät tehosekoittimessa tai veitsellä muruksi. Sekoita crumblen ainekset kulhossa ja levitä seos uunipellille. Paista uunissa n. 15 minuuttia, kääntele seosta ainakin kaksi kertaa paiston aikana. Anna seoksen hetki jäähtyä ennen annosten kokoamista.

Vatkaa kaurakerma ja mausta se tilkalla vaniljaa sekä halutessasi esim. koivusokerilla, nostele annosmaljoihin vuoron perään muruseosta, suklaavanukasta, vadelmia sekä kermavaahtoa.