Jouluiset herkkusuklaapallot

Tää joulu tulee taas kerran kiiren ja hälinän keskelle mutta pitkästä aikaa oon ollut ihan innoissani koko joulusta. En ole koskaan laittanut joulukuusta näin aikaisin, saati omistanut tekokuusta mutta hupsista niinpäs vaan kävin hankkimassa sellaisen ja ai että oon ihastellut sen säihkyvää olemusta illan hämyssä ja jo heti aamusta kun oon silmät saanut auki. Ehtiipähän vähän fiilistellä tulevaa joulua kotonakin sillä se varsinainen tulee vietettyä pohjoisessa kotiseudulla. Oon myös laittanut joulukukkia vähän joka puolelle, kuusenoksia maljakkoon ja kynttilöitä toki oon poltettanut jo alkusyksystä asti. Joulua on toki kiva odottaa myös kun näkee lapsen innostuksen jo heti aamusta mitä joulukalenterin luukusta tänään tulee?!

Oon vähän odotellut koska konvehtirasioista löytyis enemmän vaihtoehtoja myös vegaaneille, tai vähempi sokerisina, raakasuklaan tai enemmän tumman suklaan muodossa, hyödyntäen marjojen ja hedelmien omaa makeutta. Aika vähän on sillä puolella (noin valtavirrassa) mielestäni vielä vaihtoehtoja ja sillä ajatuksella syntyi nää tooosi maukkaat suklaapallerot. Älä anna tämän erään ainesosan vaikuttaa ennakkoluuloihin sillä lupaan että et usko lopputulosta! Ota testiin maista ja nautiskele joulusta jo hyvissä ajoin!

Jouluiset herkkusuklaapallerot

Ainekset

  • 250 g kikherneitä (valutettuna)
  • 4-5 rkl kookossokeria
  • 3 rkl sokeriton maapähkinävoita
  • 3 rkl kaurahiutaleita ((gluteenittomia))
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 2 rkl raakakaaojauhetta
  • 2-3 rkl strösseleitä pinnalle

Tee näin:

  • Valuta kikherneet lävikössä ja huuhtele hyvin. Sekoita kaikki ainekset, paitsi strösselit*, tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta pieniä palloja ja kasta ne strösseleihin. Nauti! (säilytä jääkaapissa kannellisessa astiassa).
  • *Vinki: voit korvata strösselit myös kookoshiutaleilla, kaakaonibseillä, marjajauhoilla tai vaikka pähkinärouheella.