Jauhottomat tahmeat suklaakeksit kikherneistä!

Siis voiko olla täydellisempää tuotetta kuin kikherneet?! Niiden mieto hento maku toimii salaateissa ja täytteissä. Paahdettuna ne ovat ihanan rapeita snacksejä, niistä valmistuvat myös makeat cookie dough pallerot. Eikä siinä kaikki, lisäksi niiden liemen voit vaahdottaa kuten kananmunanvalkuaiset ja valmistaa vegaanista marenkia!!Kikherneet toimivat äärimmäisen hyvin myös näissä kostean mehukkaissa suklaakekseissä, joissa olen käyttänyt valmiiksi kypsennettyjä kikherneitä sekä niiden lientä.

Jauhottomat tahmeat suklaakeksit kikherneistä!

  • Ainekset

  • 2 dl kookossokeria
  • 2 dl kikherneitä
  • 1 dl kookosjauhoja
  • 0,5 tl vaniljajauhe
  • 2 valkuaista
  • 1 dl kikherneiden lientä
  • 1 dl kaakaomassaa* (pieneksi rouhittuna, saatavana myös valmiina kaakaomassa nappeina)
  • 10 isoa keksiä

*Kaakaomassa on kokonaisista kaakaopavuista muussattua kiinteää massaa. Kaakaomassaa voi syödä jopa sellaisenaan (valuta päälle tilkkanen hunajaa tai agavesiirappia), raakasuklaata yksinkertaisimmillaan

Tee näin

Survo kypsennetyt kikherneet muussiksi, lisää sekaan valkuaiset ja kikrherneiden liemi, sekoita tehosekoittimella ja lisää tämän jälkeen kookosjauho ja kookossokeri ja sekoita. Lisää lopuksi sekaan pieneksi rouhittu kaakaomassa (tai valmiit napit) ja kääntele se varoen lusikalla taikinan sekaan.

Nostele lusikalla noin taikinapalleroita uunipellille ja tasoita ne tämän jälkeen esim. haarukalla haluamaasi muotoon. Taikinasta tulee noin 10 isoa keksiä.