14.5.2019

Salaatit

Jauhelihakastikkeen loput lounassalaatissa!

Täytyy myöntää että punaisen lihan syönti ihan arkisin on kyllä omalla kohdalla vähentynyt viime aikoina merkittävästi. Oma lapsi ei myöskään ole mikään kovin innokas lihansyöjä ja tuntuu että jauheliha taitaa olla jollain tapaa ainoa liha mikä jokseenkin maistuu. Siispä jauhelihapaketti on usein se mihin tulee silloin tartuttua kun tulee mietittyä jotain suht nopeaa ja helppoa arkiruokaa. Lapsen kohdalla lisukkeena usein maistuu riisi tai makarooni, tää taitaa olla aika yleinen juttu lapsiperheissä?!

Mun tämänpäiväinen lounasvinkki on hyväksi todettu ihan käytännössä! Jauhelihakastikkeen loput pyöri jääkaapissa ja mietinkin mikä voisi olla toinen tapa syödä ne pois. Keitin kvinoaa (löysin muuten Risellalta kvinoamiksin, jossa on seassa punaista, valkoista ja mustaa kvinoaa, nam – ostan toistekin!) joka valmistuu nopeasti 8 minuutissa. Kvinoaa kannattaakin kokeilla jos et ole vielä tutustunut tähän superruokaan! Kvinoa sisältää omega3 rasvahappoja, jotka ovat hyväksi sille meidän kehossa olevalle hyvälle HDL-kolesterolille. Kvinoassa on runsaasti myös proteiinia, aminohappoja, rautaa ja se sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Salaatin pilkkoninen tapahtui sillä aikaa kun kvinoat kiehahtivat kattilassa. Salaatin pohjalle käytin paljon keräsalaattia, lämmitin hieman mikrossa jauhelihakastiketta (on mielestäni parempaa lämpimänä), sekaan myös muita kasviksia, kvinoaa ja tadaa päälle luonnonjogurttia. Jep- kokeile!

Ja jos lisää haluat kikkailla lounassalaatilla, senhän voi koota myös lasiin! Jos olen joskus hämmästellyt sitä miten smoothie voi maistua eriltä lusikoituna vs. lasista juotuna on siinä vissi ero. Ehkäpä sama juttu tämän salaatin kera. (sama määrä salaattia muuten tuossa lautasella kuin lasissa). Kumman sä välitsisit?

Lounassalaatti jauhelihakastikkeen jämistä

Ainekset (2 annosta)

  • 3 dl keitettyä kvinoaa (esim. Risella kvinoamix)
  • 2-3 dl eilistä jauhelihastiketta
  • 1 reilu nippu keräsalaattia
  • 2-3 kpl tomaattia
  • 1 kpl kevätsipulia
  • 1 kourallinen pilkottua kurkkua
  • 1/2 kpl paprika pilkottuna
  • 3-4 rkl luonnonjogurttia
  • 1 dl pensasmustikoita

Tee näin:

  • Keitä kvinoa kattilassa kypsäksi pakkauksen ohjeiden mukaan. Hyödynnä ylijäänyt jauhelihakastike (lämmitä halutessasi) pilko ja kokoa salaati. Lisää salaatin pinnalle luonnonjogurttia. Nauti