20.2.2016

Pääruoat

Jauheliha-linssi-bataattisoselaatikko

Ihanaa viikonloppua, jos vielä mietit mitä kivaa tekisi tässä helppo, mutta sitäkin maukkaampi ohje joka varmasti maistuu myös lapsille! Tämä herkullinen soselaattikko nimittäin kätkee sisäänsä paitsi herkullisen jauhelihatäytteen, mutta sose on tehty punaisista linsseistä ja bataatista – taivaallisen hyvää jos saan itse mainostaa! Minä löysin vielä pakkasen kätköistä hirven jauhelihaa, mutta toki tämän voi korvata vaikka vähärasvaisella naudanjauhelihalla, tai täysin lihattomaan versioon laittaisin jauhelihan tilalle papuja, maissia ja pieneksi pilkottuja sieniä.

Tiedätkö että meillä kotona aikoinaan jauheliha-perunasoselaatikkoa kutsuttiin nimellä hampaattomien laatikko?  Joo, ehkä tuo tulee koostumuksesta ja sen helposta syömisestä. Perunoista valmistettuun soseeseen verrattuna tämä tosin on helppo tapa huijata itseään ja muita syömään kasviksia ja linssejä jos nämä muutoin tuntuvat hieman vierailta.

Tämä resepti on helppo muistaa!

Jauheliha-linssi-bataattisoselaatikko

  • Ainekset

  • n~500 g bataattia
  • 500 g punaisia linssejä (kypsennettynä)
  • 500 g jauhelihaa
  • 500g tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 prk Oatly kaurafraichea
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia
  • pinnalle halutessasi n. 1 dl juustoraastetta sekä ennen tarjoilua n. 1 dl persiljaa

Tee näin

Kuori ja lohko bataatti ja keitä se kypsäksi runsaassa vedessä. Paista tällä aikaa jauheliha ja lisää sekaan pieneksi kuutioitu sipuli, valkosipuli sekä mausteet ja lopuksi tomaattimurska.