Itse tehty vegaani pekoni!

Nyt saa hämmästyä! Niin minäkin tein kun ensi kertaa törmäsin tähän merkilliseen reseptiin TikTokissa, nimittäin itse tehtyyn vegaaniseen pekoniin, näyttää ainakin hämmentävän samalta kuvissa eikö? Tiedän, että monia ärsyttää kun esimerkiksi vegaaninen vaihtoehto nimetään samalla nimellä kuin oikea versio vrt. porkkala, kasviMAIDOT jne joilla ei sitten kuitenkaan ole mitään tekemistä sen alkuperäisen kanssa. Pahoittut siis vegepekonista, joka ei ole pekonia, mutta kyllä se sitä ainakin ulkoisesti muistuttaa!

No miltä se sitten maistuu? Pekonilta? No ei…kivan rapsakalta kyllä! Ja kyllä tässä sellainen mukavan mausteinen maku myös on, että voisinpa vaikka napostella jonkusen ihan sellaisenaan. Tein myös vegepekonileivän, johon laitoin avokadoa, kurkkua ja ituja ja päälle vegepekonia ja toimi kyllä erinomaisesti. Aion siis tehdä vielä joskus toistekin!

Haluat varmasti jo tietää mistä tämä on tehty.. scrollaa alas reseptiin!

Itse tehty vegaani pekoni!

Ainekset

  • 2 kpl riisipaperia
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl kuminaa
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl oliiviöljyä
  • (1 tl ravintohiivahiutaleita, valinnainen)

 

Tee näin

  • Leikkaa riisipaperista n. parin sentin levyisiä suikaleita. Kastele riisipaperit vedessä, jotta ne muuttuvat pehmeiksi. Asettele suikaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Valmista mausteseos ja levitä se sudilla riisipaperisuikaleiden päälle (molemmin puolin). Paista 200 asteisessa (kiertoilma) uunissa n. 20 minuuttia, kunnes vegepekonit ovat rapsakoita.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä