23.11.2016
SuolaisetHelppo pataleipä!
Ihanan herkullinen ja gluteeniton pataleipäresepti tulee tässä!
Piimä tuo leipään kivaa happamuutta ja lopputulos on mielestäni hyvin lähellä ruisleipää, kuoresta tuli myös ihanan rapea ja sisällöstä pehmeä. Tykkäsin kovasti tuoreen avokadon kanssa johon ripottelin päälle hieman suolaa ja mustapippuria! (Olivatkin muuten aivan jättimäisen isoja ja maukkaita avokadoja mitä bongailin taannoin ruokakaupasta!)
23.11.2016
SuolaisetHelppo pataleipä!
Ihanan herkullinen ja gluteeniton pataleipäresepti tulee tässä!
Piimä tuo leipään kivaa happamuutta ja lopputulos on mielestäni hyvin lähellä ruisleipää, kuoresta tuli myös ihanan rapea ja sisällöstä pehmeä. Tykkäsin kovasti tuoreen avokadon kanssa johon ripottelin päälle hieman suolaa ja mustapippuria! (Olivatkin muuten aivan jättimäisen isoja ja maukkaita avokadoja mitä bongailin taannoin ruokakaupasta!)
Irlantilainen soodaleipä – gluteeniton pannuleipä
Ainekset
- 5 dl tummaa gluteenitonta sämpyläjauheseosta (esim. Sunnuntai) -> käytin Urtekramin tummaa leivontamixiä
- 1 1/2 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
- (1/2 dl kurpitsan ja pellavansiemeniä) -> korvasin kurpitsansiemenet auringonkukansiemenillä
- 1 tl suolaa
- 1 tl ruokasoodaa
- 3 1/2 dl piimää
Tee näin
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää piimä ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa. Painele leivinpaperi valurautapannulle tai uunivuokaan (halkaisija 26 cm). Muotoile leivästä pannun levyinen kiekko jauhoja apuna käyttäen. Nosta se leivinpaperin päälle pannulle. Tee pintaan veitsellä ristiviilto. Voit mhyös jakaa taikinan kahtia ja paistaa halk.18cm kokoisissa vuoissa. Paista uunin alatasolla 30-40 minuuttia, tai kunnes leipä on kohonnnut ja ruskistunut kauniisti.