18.7.2019

Kakut

Avainsanat

Gluteeniton

Gluteeniton rahkapiirakka nektariineista

Tämä rahkapiirakkaohje on hieman erilainen mutta sitäkin herkullisempi. Täytteeseen käytin maukkaita nektariineja, ai että, vaikka itse sanonkin niin tästä tuli niin super!

Piirakan voi tehdä perinteiseen piirakkapohjaan, tai kuten itse tein sen irtopohjavuokaan. Käytin vielä pienempää 18 cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa, jotta sain täytteestä ihanan paksun. Piiraka on ihan super helppo ja nopea valmistaa, joten kokeile ihmeessä!

Gluteeniton rahkapiirakka nektariineista

Ainekset (9 annosta)

  • pohja
  • 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 kpl kananmuna
  • 0,5 dl vaniljasoijamaitoa (tai muuta maitojuomaa)
  • 2,5 rkl kookossokeria
  • täyte
  • 250 g rasvatonta maitorahkaa (käytä mahd kiinteää, esim rainbow, pirkka)
  • 3 kpl kananmunia
  • 1 dl vaniljasoijamaitoa
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 3 rkl kookossokeria (tai erytritolia tai koivusokeria tms)
  • 2 tl perunajauhoja
  • 3-4 kpl nektariineja (siivuina)

Tee näin:

  • Valmista pohjan ainekset sekoittamalla ne sekaisin. Huom pohjataikina on hyvin löysää, mutta se ei haittaa. Kaada seos irtopohjavuoan pohjalle. Käytä alla leivinpaperia.
  • Valmista täyte sekoittamalla ainekset tehosekoittimella. Leikkaa lopuksi nektariinit siivuiksi. Kaada taikina pohjan päälle ja asettele nektariinisiivut piirakan pinnalle. Paista 180 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 25 minuuttia. Nosta piirakka uunista ja anna jäähtyä ennen irtopohjavuoasta irrottamista.