28.11.2019

Snacksit

Gluteeniton porokranssi

Tip-tap-tip-tap pikkujouluaika käy kiivaimmillaan! Fetajuusto-pororouhe-basillika ja itse tehty kevennetty tuorejuustotyyppinen levite sopivat kuin nenä päähän tähän makukomboon joka soveltuu erinomaisesti illanistuijaisiin naposteltavaksi. Halusin tehdä naposteluista gluteenittomia, joten käytin gluteenittomia pehmeitä tortillalettuja pohjana, jonka päälle valmistin täytteen. Letut rullalle ja terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi kiekoiksi. Nämä kiekot voi koota suurelle tarjoilulautaselle esimerkiksi salaattipedin päälle ja voila’ sulla on näyttävä herkku illan istujaisiin!

Letut voi valmistaa vaikkapa jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi ja leikata annospaloiksi tarjoilupäivänä.

Gluteeniton porokranssi

Ainekset (36 annosta)

  • ”Tuorejuusto”
  • 1,5 dl rahkaa
  • 2 rkl voita/margariiniä (pehmennettynä)
  • 1,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl fetamurua
  • 1/2 kpl punasipulia (pieneksi pilkottuna)
  • 1 ripaus mustapippuria

  • Lisäksi tarvitset
  • 6 kpl gluteenittomia tortillalettuja
  • 1 nippu tuoretta basillikaa
  • 1 pss pororouhetta 150g
  • 5-6 kpl tomaatteja (koristeluun)
  • 1 nippu salaatinlehtiä (koristeluun)
  • 1/2 kpl punasipulia (koristeluun)
    10 kpl kurkkusiivuja (koristeluun)

Tee näin:

  • valmista ensin tuorejuusto ohjeen mukaan sekoittamalla ainekset sekaisin ja lisäämällä sekaan fetamuru sekä pieneksi pilkottu sipuli. Levita tuorejuusto tortillalettujen päälle, ripottele tuorejuuston päälle pororouhetta sekä pieneksi pilkottua basillikaa. Kääri lettu rullalle ja leikkaa terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Kokoa annospalat kranssin muotoon isolle tarjoilulautaselle salaattipedin päälle. Koristele pienillä tomaateilla, basillikan lehdillä, punasipulilla ja kurkulla.