24.4.2016
KakutBanoffee suklaakakkupohjalla
Synttärityttö tarjoaa teille nyt herkullisen palan banoffee kakkua, jossa pohjana on gluteeniton kakkupohja. Suosittelen kokeilemaan myös muiden täytevaihtoehtojen kera!
24.4.2016
KakutBanoffee suklaakakkupohjalla
Synttärityttö tarjoaa teille nyt herkullisen palan banoffee kakkua, jossa pohjana on gluteeniton kakkupohja. Suosittelen kokeilemaan myös muiden täytevaihtoehtojen kera!
Banoffee suklaakakkupohjalla
Ainekset
suklaakakkupohja
- 1 dl sulatettua kaakaomassaa (tai raakakaakaojauhetta -> jos käytät jauhetta vähennä kaurajauhojen määrää 0,5 dl)
- 0,5 tl suolaa
- ripaus vaniljajauhetta
- 1 dl keitettyä kahvia
- 2 dl maitoa (riisi-, manteli-, kaura-, kookos- tai tavallista maitojuomaa)
- 2 rkl omenaviinietikkaa / omenasiiderietikkaa
- 1 dl Kookosöljyä tai neutraalin makuista kookosöljyä* (lämmitä nestemäiseksi)
- 1,5 dl omena-mangososetta
- 2,5-3 dl kaurajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl kookossokeria
Toffee:
- 1 dl kookossokeria
- n. 2 rkl vaahterasiirappia
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kookoskermaa (säilytä kookosmaito jääkaapissa ja käytä siitä vain jähmettynyttä osaa)
Kakun pinnalle jä väliin:
- 2 dl soijakermaa vaahdotettuna*, makeuta vaniljajauheella sekä ruokalusikallisella kookossokeria tai vaahterasiirappia
- 1 banaani
- pinnalle rouhittua kaakaomassaa (tai raakasuklaata)
Tee näin
Pohjan valmistus:
Kaada maito ja etikka astiaan ja anna tekeytyä hetki (n. 5 minuuttia). Lisää sekaan muut nestemäiset ainekset; sulatettu kaakaomassa, kahvi, kookosöljy ja omena-mangosose. Sekoita jauhot toisessa astiassa ja siivilöi jauhot märkien ainesten joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada taikina kookosöljyllä voideltuun irtopohjavuokaan (halk. 18 cm). Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min, laske uunin lämpötilaa 170 asteeseen ja paista vielä 15-20 minuuttia. Nosta pohja uunista ja anna jäähtyä hyvin. Nosta kakkupohja jääkaappiin kun se on jäähtynyt ja anna olla sen kylmässä vähintään pari tuntia, leikkaa kakku halki vasta tämän jälkeen.
Toffeen valmistus
Paahda kookossokeria paistinpannulla keskilämmöllä, varo polttamasta sokeria! Kääntele sokeria kokoajan kunnes se alkaa muuttumaan nestemäiseksi. Lisää sekaan vaahterasiirappi, leivinjauhe ja kookoskerma ja jatka seoksen sekoittamista, kunnes se on sileää toffeeta. Kaada toffee astiaan jäähtymään.
Halkaise suklaakakkupohja. Leikkaa banaani ohuiksi siivuiksi ja asettele banaanit halkaistulle puolikkaalle. Lusikoi puolet toffeekastikkeesta banaansiivujen päälle. Vaahdota soijakerma ja makeuta se. Käytä kermavaahdosta puolet ja nosta kakun toinen kerros varoen täytteen päälle. Lusikoi loput kermavaahdosta kakun pinnalle. Koristele kaakaomassa rouheella tai rouhitulla raakasuklaalla. Kaada loput toffeesta ohuena nauhana kakun pinnalle. Bon apetit!
*Voit korvata soijakerman myös kookoskermalla, käytä tässä tapauksessa jääkaappikylmää kookoskermaa/kookosmaitoa. Kaada siitä ylimääräiset nesteet pois ja käytä vain jähmettynyttä osaa, Vatkaa kermaa normaalisti tehosekoittimella ja makeuta yllä olevan ohjeen mukaisesti.