25.9.2015
KakutBanoffee raakakakku
Tämä täyteläisen kinuskisen kermainen banaaniraakakakku sopii mielestäni täydellisesti tähän fiilikseen. AI mihin fiilikseen? No oikeastaan mihin vain. Kokeile ja ihastu.
25.9.2015
KakutBanoffee raakakakku
Tämä täyteläisen kinuskisen kermainen banaaniraakakakku sopii mielestäni täydellisesti tähän fiilikseen. AI mihin fiilikseen? No oikeastaan mihin vain. Kokeile ja ihastu.
Banoffee raakakakku
Ainekset
Pohja
- 2 dl parapähkinöitä
- 1 rkl kookosöljyä
- 5 medjoul-taatelia
- ripaus suolaa
- 0,5 dl kookosjauhoja
Täyte1
- 3 dl cashew-pähkinöitä liotettuna
- ripaus vaniljajauhetta
- 2 banaania (mitä tummempia ja kypsempiä sitä makeampia)
- n. puolikkaan sitruunan mehu
Täyte2
- 1 tölkki kookoskermaa
- ripaus vaniljajauhetta
- 5 taatelia
- 1 rkl vaahterasiirappia
pinnalle
- 1 banaani
- kaakaonibsejä
- raakakaakaojauhetta
- vaahterasiirappia
Tee näin
Valmista pohja sekoittamalla kaikki pohjan ainekset tehosekoittimessa, poista medjoul-taateleista kivet. Jos käytät kuivattuja taateleita liota niitä hetki vedessä. Painele pohja irtopohjavuokaan (käytin 20 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa), käytä pohjalla leivinpaperia.
Valmista täyte 1. Liota cashew-pähkinöitä miel. yön yli vedessä, tai vähintään 3 tuntia. Sekoita täytteen 1 ainekset tehosekoittimessa ja kaada seos pohjan päälle. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin.
Valmista täyte 2. Säilytä kookoskermaa/kookosmaitoa jääkaapissa, Jos käytät kookosmaitoa, käytä vain jähmettynyt osa. Lisää muut ainekset sekaan ja sekoita tehosekoittimessa sileäksi. Kaada seos täytteen 1 päälle ja nosta kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään 2-3 tunniksi.
Irrota kakku irtopohjavuoasta, ripottele pinnalle raakakaakaojauhe. Leikkaa ja asettele banaanit kakun pinnalle, lisää vielä kaakaonibsit ja halutessasi tilkka vaahterasiirappia banaanien päälle. Nauti.