Appelsiini-Raakasuklaa-maapähkinävoikupit

Raakasuklaan valmistus on yksi maailman helpoimpia reseptejä, kannustan siis sinua lämpimästi kokeilemaan raakasuklaan valmistusta viimeistään nyt, mikäli se on jäänyt sinulta vielä tekemättä. Raakasuklaan valmistus onnistuu jopa kolmella raaka-aineella (raakakaakao, kaakaovoi, makeutus) jonka jälkeen voi hifistellä mielensä mukaan makujen ja superfoodien lisäilyn kanssa.

Raakasuklaa sisältää runsaasti mm. magnesiumia, rautaa, mangaania, kromia, rikkiä ja kuparia. Suklaan valmistukseen käytettävä kaakao on luonnostaan yksi maailman ravinnerikkaimmista ruoka-aineista, sisältäen yli 1200 aktiivista ainesosaa ja peräti 10% kaakaon painosta on antioksidantteja.

Vaikka annankin ohessa tarkat mitat tähän reseptiin, ideana on, että itse maistelet suklaan valmistuksen yhteydessä kaipaako oma makuaistisi sekaan jotain muuta, ole siis rohkea ja tee reseptistä omasi.

Appelsiini-raakasuklaa-maapähkinävoikupit 5kpl

  • Ainekset

  • 1 dl kaakaovoita
  • 0,75 dl raakakaakaojauhetta
  • 1 rkl hunajaa (tai muuta makeutusta, esim. kookospalmusokeria)
  • 4 tl tocoa=riisinlesejauhetta*
  • ripaus laadukasta suolaa
  • puolikas appelsiinin kuori raastettuna
  • 2 rkl appelsiinin mehua

täyte

  • 5 rkl maapähkinävoita**
  • ripaus suolaa

Tee näin

Sulata kaakaovoi hennossa vesihauteessa (varo kuumentamasta yli 42 asteiseksi). Lisää sekaan raakakaakao, makeutus, suola, tocoa ja lopuksi appelsiinin mehu ja raastettu kuori.

Kaada seoksesta puolet viiteen silikoniseen suklaa/ tai muffinssivuokaan. Laita vuoat pakkaseen, kunnes suklaa on jäähtynyt. Ota vuoat pakkasesta ja lisää jokaiseen ruokalusikallinen maapähkinävoita ja ripaus suolaa. Laita vuoat taas hetkeksi pakkaseen, kunnes seos on jähmettynyt. Ota vuoat pakkasesta ja kaada loput raakasuklaasta niiden päälle, pakasta taas hetki. Kun raakasuklaa on jähmettynyt irrota kupit varovasti vuoista ja tarjoile. Säilytä jääkaapissa.