2.12.2020
SuolaisetHelppo kevennetty voileipäkakku-rulla
Voileipäkakkua? Kyllä! Tämä herkku mielletään usein varsin monimutkaiseksi ja työlääksi valmistaa, tässä on kuitenkin sinulle helpompi ja nopeampi vaihtoehto, jonka viitsii valmistaa vaikka oman perheen kesken nautiskeltavaksi. Tein täytteestä myös hieman kevennetyn jättämällä majooneesit pois, myös tuorejuustoa kevensin sekoittamalla sekaan puolet luonnonjogurttia.
Varsinaisen rullan valmistukseen voi hyvin käyttää tavallisia paahtoleipä viipaleita (suosittelen valitsemaan joko gluteenittoman, tai moniviljaa ja kauraa sisältävän version, ihan perus pelkän valkoisen vehnähötön sijaan).
Itse pidän erityisesti kalaisista versioista, mutta kalan voi toki vaihtaa myös vaikkapa kinkkukuutioihin! Ei kun kokeilemaan ja herkuttelemaan
2.12.2020
SuolaisetHelppo kevennetty voileipäkakku-rulla
Voileipäkakkua? Kyllä! Tämä herkku mielletään usein varsin monimutkaiseksi ja työlääksi valmistaa, tässä on kuitenkin sinulle helpompi ja nopeampi vaihtoehto, jonka viitsii valmistaa vaikka oman perheen kesken nautiskeltavaksi. Tein täytteestä myös hieman kevennetyn jättämällä majooneesit pois, myös tuorejuustoa kevensin sekoittamalla sekaan puolet luonnonjogurttia.
Varsinaisen rullan valmistukseen voi hyvin käyttää tavallisia paahtoleipä viipaleita (suosittelen valitsemaan joko gluteenittoman, tai moniviljaa ja kauraa sisältävän version, ihan perus pelkän valkoisen vehnähötön sijaan).
Itse pidän erityisesti kalaisista versioista, mutta kalan voi toki vaihtaa myös vaikkapa kinkkukuutioihin! Ei kun kokeilemaan ja herkuttelemaan
Täytteen levitystä varten asettele leipäsiivut tiiviisti kelmun päälle. Poista niistä myös kovemmat reunat. (Pohja on ensin kostutettu maidolla)
Täytteen levityksen jälkeen se kääritään napakalle rullalle ja laitetaan makustumaan yön yli (tai muutamaksi tunniksi jääkaappiin)
koristeina käytin salaatinlehtiä, punaisia viinirypäleitä, pensasmustikoita, ruohosipulia ja limen siivuja.
Helppo kevennetty voileipäkakku-rulla
-
Ainekset
- Pohja
- 16 kpl paahtoleipäsiivuja
- 0,5 dl maitoa kostuttamiseen
- Täyte
- 1 pkt Philadelphia light tuorejuustoa
- 2 dl paksua turkkilaista jogurttia
- 2 dl savustettua lohta
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- (jätä 1/3 täytteestä rullan pinnalle koristelua varten)
- Pinnalle
- Käytä 1/3 täytteestä rullan pinnalle
- salaatinlehtiä
- 2-3 dl tummia viinirypäleitä
- 2 dl pensasmustikoita
- 0,5 lime siivutettuna
- 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
Tee näin
- Leikkaa paahtoleipäsiivuista reunat pois. Asettele ne tiiviisti kelmun päälle, jotta niiden väliin jää mahdollisimman vähän rakoja. Kostuta siivut sutimalla maitoa viipaleiden päälle.
- Valmista täyte. Käytä täytteestä 2/3 leipäsiivujen päälle. Kääri ne tämän jälkeen tiukasti kelmua hyödyntäen rullalle ja nosta rulla jääkaappiin joko yön yli tai vähintään muutamaksi tunniksi makustumaan.
- Nosta rulla jääkaapista, poista kelmu ja käytä loput täytteestä rullan pinnalle. Koriste ja nauti!