Minttukakku-raakasuklaalla

Viime viikonloppuna sain osallistua ristijäisiin, jossa rakas kummityttöni sai kasteessa nimen. Tuota juhlaa varten tuli matkattua Kajaaniin, kotiseudulle. Äiti oli luvannut tehdä voileipäkakut juhliin ja minun roolini oli tässä lähinnä auttaa häntä ja lopuksi koristella kakut. Tämän lisäksi tein juhliin vegaanisen minttukakun jossa on seassa paljon raakasuklaata, kakku on täysin vegaaninen. Halusin kakkuun paljon makuja, joten sen pohja tuli tehtyä paahdetuista pähkinöistä, kaurahiutaleista, taateleista ja mintusta. Itse täytteeseen sekoitin kookoskermaa, kaurakermaa sekä yön yli liotettuna cashew-pähkinöitä joista tuli pehmeä tahna täytteen sekaan. Maustoin täytteen raakasuklaalla ja mintulla. Lopputulos oli mielestäni varsin onnistunut ja täyte maistuikin hieman pätkikselle.

Itse juhlissa kummitytön äiti ja isä olivat kyllä panostaneet tarjoiluihin! Katsokaa vaikka tätä tarjoilupöytää ja tuota unelmakakkua, joka oli kuin hääkakku, aivan upea!

Ihanat juhlat ja kummityttö sai nimekseen Juuli Alissa <3

Vegaani minttukakkuraakasuklaalla

Ainekset (14 annosta)

  • pohja
  • 125 g pekaanipähkinöitä
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl öljyä
  • 5-6 kpl medjoul taateleita (kivet poistettuna)
  • 3 tippaa piparminttu-uutetta
  • täyte
  • 2,5 dl kookoskermaa (käytä vain kiinteä osa)
  • 5 dl vispautuvaa kaurakermaa (esim planti)
  • 3 dl cashewpähkinöitä (yön yli liotettuna ja soseutettuna)
  • 6-7 rkl raakasuklaajauhetta
  • 6 rkl kookossokeria (maista ja lisää tarvittaessa)
  • 1-2 tl piparminttu-uutetta
  • 1 rkl Psylliumia

Tee näin:

  • Laita cashewpähkinät likoomaan veteen edellisenä päivänä.
  • Murskaa pähkinät veitsellä pieneksi muruksi. Sekoita kaurahiutaleet, öljy ja pähkinämurska kulhossa ja kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, sekoita n. puolessa välissä, jotta ainekset paahtuvat tasaisesti joka puolelta.
  • Odota että seos jäähtyy, sekoita tämän jälkeen taatelit pähkinä-kaurahiutalemassaan (poista niistä kivet) ja minttu-uute. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (käytä alla leivinpaperia, vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla). Nosta kakkupohja jääkaappiin.
  • Valmista täyte, vatkaa kaurakerma vaahdoksi, lisää sekaan kookoskerma ja vatkaa seoksesta kuohkeaa. Kaada cashewpähkinöistä vesi pois ja soseuta ne sähkösurvimella soseeksi. Sekoita cashewpähkinätahna ja Psyllium kerman sekaan käännellen. Lisää tämän jälkeen raakasuklaa ja minttu-uute ja kääntele ne kerman sekaan varoen, että kuohkeus säilyy.