9.12.2020

Makeat

Avainsanat

Kananmunaton, Maidoton

Joulu granola

Kiitos ihana ystäväni kun vinkkasit toiveen jouluisia makuja sisätävästä granolasta! Olenkin viime aikoina innostunut tekemään paljon granolaa – tällä ohjeella ja purkki oli sopivasti tyhjenemässä niin lähdin ideoimaan mitä talvisempia makuja voisin lisätä myslin sekaan? No mukaan sujahti hieman raastettua klementiinin kuorta, kanelia, hunajaa, mantelilastuja, rusinoita.. ja paljon muuta!

Mysli  maistuu muuten erinomaisesti jogurtin tai rahkan kanssa! Kokeileppa myös vaikka smoothiekulhon päälle. Siitä voi koota myös herkullisen kerrosjälkiruoan, vaikka tähän tyyliin.

Itsetehty mysli on muuten myös ihana ruokalahja näin joulun alla, laitettuna kivaan lasipurkkiin!

 

Joulu granola

Ainekset

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 0,5 dl mantelilastuja
  • 2 tl raastettua klementiinin kuorta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl kanelia
  • 2-3 rkl öljyä
  • 0,5 dl rusinoita – (lisää vasta paistamisen jälkeen)

Tee näin

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen (kiertoilma). Sekoita kulhossa kaikki ainekset, paitsi rusinat (Pese klementiinit hyvin ennen raastamista!).

(Vinkki: jos käytät kovin juoksevaa hunajaa voit levittää granolan ensin uunipellille ja valuttaa hunajaa vasta tämän jälkeen myslin pinnalle ennen uuniin laittamista)

. Levitä mysliseos uunipellille leivinpaperin päälle ja laita mysli uuniin. Paista ensin n. 8 minuuttia, kääntele mysliä pellillä, jotta se ruskistuu tasaisesti joka puolelta, paista tämän jälkeen vielä toiset 8 minuuttia. Ota mysli uunista, lisää rusinat ja anna jäähtyä. Säilytä tiiviissä kannellisessa astiassa.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä