1.8.2020
MakeatAvainsanat
GluteenitonKesän mustikkapiirakka (gluteeniton)
Tänä kesänä metsästä näyttäisi löytyvän mustikoita reippaasti, oletko sinä käynyt jo keräilemässä metsien superfoodia? Tämä piirakka on valmistettu juuri poimituista mustikoista, mutta voit toki käyttää myös pakastemustikoita. Pohjasta tein gluteenittoman pohjan, joten voit hyvin käyttää tätä pohjana myös muille marjapiirakoille, toimii erinomaisesti ja on helppo ja nopea valmistaa. Perinteisen kermaviilitäytteen vaihdoin rahkaan ja jogurttiin. Käytin jogurttina Valion luonnonjogurttia mango &persikka, jossa on mielestäni kivasti makeutta, vaikka se ei sisälläkään lisättyä sokeria.
Mustikka on todella hyvä B-, C- ja E-vitamiinin lähde, lisäksi siinä on esimerkiksi magnesiumia ja sinkkiä. Mustikat sisältävät paljon antioksidantteja (tekevät hyvää iholle), terävöittävät näköä ja on niiden syömisellä myös suolistolle edullisia ominaisuuksia.
Mustikoita menee meillä sen verran paljon talven aikana, että kyllä tässä on vielä saatava lisää ”saalista”. Tykkään pussittaa marjat suht pieniin pusseihin, jolloin ne on helppo sujauttaa siitä kerralla vaikka smoothien joukkoon.
1.8.2020
MakeatAvainsanat
GluteenitonKesän mustikkapiirakka (gluteeniton)
Tänä kesänä metsästä näyttäisi löytyvän mustikoita reippaasti, oletko sinä käynyt jo keräilemässä metsien superfoodia? Tämä piirakka on valmistettu juuri poimituista mustikoista, mutta voit toki käyttää myös pakastemustikoita. Pohjasta tein gluteenittoman pohjan, joten voit hyvin käyttää tätä pohjana myös muille marjapiirakoille, toimii erinomaisesti ja on helppo ja nopea valmistaa. Perinteisen kermaviilitäytteen vaihdoin rahkaan ja jogurttiin. Käytin jogurttina Valion luonnonjogurttia mango &persikka, jossa on mielestäni kivasti makeutta, vaikka se ei sisälläkään lisättyä sokeria.
Mustikka on todella hyvä B-, C- ja E-vitamiinin lähde, lisäksi siinä on esimerkiksi magnesiumia ja sinkkiä. Mustikat sisältävät paljon antioksidantteja (tekevät hyvää iholle), terävöittävät näköä ja on niiden syömisellä myös suolistolle edullisia ominaisuuksia.
Mustikoita menee meillä sen verran paljon talven aikana, että kyllä tässä on vielä saatava lisää ”saalista”. Tykkään pussittaa marjat suht pieniin pusseihin, jolloin ne on helppo sujauttaa siitä kerralla vaikka smoothien joukkoon.
Voit käyttää mustikkapiirakan ohjetta myös korvaamalla mustikat muilla marjoilla
Kesän mustikkapiirakka (gluteeniton)
Ainekset
- 75g voita /gheetä (kirkastettua voita)
- 0,75 dl erytritolia, steviaa tai esim kookossokeria
- 1 muna
- 2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljajauhetta
- päälle
- n. 4 dl mustikoita
- 1 dl maustamatonta rahkaa
- 1 dl jogurttia (käytin Valion luonnonjogurtta mango&persikka, makeuttamaton)
- 0,3 dl erytritolia, steviaa tai esim kookossokeria
1 muna
Tee näin
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi sekä erytritoli tai muu makeuttaja. Lisää sekaan jauhot ja muna ja sekoita nopeasti tasaisesti. Voitele piirakkavuoka (n. 24-28 cm halkaisijaltaan) ja painele taikina vuoan pohjalle. Taikina on aika pehmeää, mutta saat paineltua sen kostutetuin käsin. Levitä mustikat pohjalle. Sekoita rahka, muna, jogurtti ja makeutus ensin astiassa ja kaada se tämän jälkeen marjojen päälle tasaisesti. Paista 180 asteessa (kiertoilma) n. 30 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile.