5.5.2015
MakeatUunissa paistettu herkkupuuro
Puuro. Palaan tähän aiheeseen uudestaan. Puuro on edelleen trendikäs herkku ja lehdistä ja blogeista löytyy useita puuroreseptejä. Perinteisten kattilassa keitetyn puuron rinnalle on tulleet tuorepuurot. Olen sitä mieltä, että aina tähän maailmaan vielä yksi puuroresepti mahtuu
Tämä puuro jonka tällä kertaa teille tarjoan onkin tehty uunissa. Tämä lämmin maukas puuro sopii Iltapalaksi, rauhallisiin viikonloppuaamuihin tai osaksi brunssia.
5.5.2015
MakeatUunissa paistettu herkkupuuro
Puuro. Palaan tähän aiheeseen uudestaan. Puuro on edelleen trendikäs herkku ja lehdistä ja blogeista löytyy useita puuroreseptejä. Perinteisten kattilassa keitetyn puuron rinnalle on tulleet tuorepuurot. Olen sitä mieltä, että aina tähän maailmaan vielä yksi puuroresepti mahtuu
Tämä puuro jonka tällä kertaa teille tarjoan onkin tehty uunissa. Tämä lämmin maukas puuro sopii Iltapalaksi, rauhallisiin viikonloppuaamuihin tai osaksi brunssia.
Uunissa paistettu herkkupuuro
Ainekset
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 1 rkl pellavasiemenrouhetta
- ripaus vaniljajauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus kanelia ja suolaa
- 2 rkl hunajaa (tai muuta makeutusta, esim. kookospalmusokeria, agave- tai vaahterasiirappia)
- 1 tl öljyä (käytin kookosöljyä, mutta myös muut öljyt sopivat)
- 1/2 dl sokeritonta omenasosetta (esim. Bonne)
- 1/2 dl maitoa (voit käyttää tavallista, tai kasvisperäistä maitoa)
- 1 muna
- 2 rkl rusinoita
Tee näin
Sekoita ainekset ja kaada seos pieneen uunin kestävään vuokaan, tai lautaselle. Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Tarjoile lämpimänä marjojen tai hedelmien kera. Kaada päälle loraus maitoa, marja-tai hedelmäsosetta.