Uunissa paahdetut rapeat kikherneet

Ihanan rouskuvat leffaeväät syntyvät paahdetuista kikherneistä.

Valmistus

Paahdoin uunissa kikherneitä. Mistä voi oman mieltymysten mukaan maustaa makeita tai suolaisia naposteltavia. Käytin valmiita luomulaatuisia kikherneitä, kikherneet kannattaa huuhdella hyvin ja valuttaa vesi niistä huolella pois. Tämän jälkeen kikerhneisiin (n.2,5 dl) reilu rkl oliiviöljyä ja mausteita. Halusin suolaisia chili naposteltavia, joten mausteina käytin vain suolaa ja chiliä, mutta erilaiset kuivatut yrtit, tai vaikkapa kaneli tuo näihin lisää makuvivahdetta! Kikherneitä paahdoin n. 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, käännellen niitä välillä, jotta paistuisivat tasaisesti joka puolelta rapsakoiksi.