26.12.2015

Makeat

Piparirahkalla täytetyt jouluomenat

Jouluomenat ovat olleet ihanan raikkaita ja olen syönyt niitä jo melkoiset määrät sellaisenaan. Mutta koska kaapista löytyy omenoiden lisäksi vielä paljon pipareita tekaisin tässä jälkkäriksi jouluomenien sekaan piparirahkaa ja tulin vielä jakamaan reseptin teidänkin kanssa.

Piparirahkalla täytetyt jouluomenat (1 kpl)

Ainekset

  • 1 d rahkaa
  • 1 tl ceylonkanelia
  • ripaus kardemummaa
  • yhden omenan sisusta pieneksi pilkottuna
  • n. 1-2 tl erytrolia tai muuta makeutusta (esim. hunaja)
  • päälle piparia

 

 

Tee näin

Valmista rahka ohjeen mukaan. halkaise jouluomena, koverra sitä halutessasi hieman (lisää koverrettu omena rahkan sekaan) nostele rahkaa omenan väliin ja syö.