13.3.2015

Makeat

Avainsanat

Gluteeniton

Proteiinipitoinen mustikkarahkapiirakka

Tekaisin mustikkarahkapiirakan johon on lisätty proteiinia maitorahkan ja kananmunien muodossa.

Proteiinipitoinen mustikkarahkapiirakka

Ainekset

Pohja:

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ripaus kanelia
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 dl spelttijauhoja (gluteeniton vaihtoehto: kookoskuitu- tai mantelijauhoja)
  • 3 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)
  • 1 muna
  • 1 dl maustamatonta (rasvatonta) maitorahkaa

 

Täyte

  • 2,5 dl maustamatonta (rasvatonta) maitorahkaa
  • 1 muna
  • 3 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)
  • 2-3 dl mustikoita (voit käyttää myös muita marjoja tai hedelmiä)

Tee näin

Sekoita pohjan aineet ja painele seos piirakka- tai irtopohjavuokaan. Käytä vuoassa leivinpaperia, pohja tarttuu helposti kiinni vuokaan, voitelusta huolimatta. Paista pohjaa uunissa 175-200 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Sekoita täytteen ainekset ja kaada seos esipaistetun pohjan päälle tasaisesti. Paista uunissa vielä 175 asteessa n. 15-20 minuuttia