13.3.2015
MakeatAvainsanat
GluteenitonProteiinipitoinen mustikkarahkapiirakka
Tekaisin mustikkarahkapiirakan johon on lisätty proteiinia maitorahkan ja kananmunien muodossa.
13.3.2015
MakeatAvainsanat
GluteenitonProteiinipitoinen mustikkarahkapiirakka
Tekaisin mustikkarahkapiirakan johon on lisätty proteiinia maitorahkan ja kananmunien muodossa.
Proteiinipitoinen mustikkarahkapiirakka
Ainekset
Pohja:
- 1 dl kaurahiutaleita
- ripaus kanelia
- ripaus vaniljajauhetta
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/2 dl spelttijauhoja (gluteeniton vaihtoehto: kookoskuitu- tai mantelijauhoja)
- 3 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)
- 1 muna
- 1 dl maustamatonta (rasvatonta) maitorahkaa
Täyte
- 2,5 dl maustamatonta (rasvatonta) maitorahkaa
- 1 muna
- 3 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)
- 2-3 dl mustikoita (voit käyttää myös muita marjoja tai hedelmiä)
Tee näin
Sekoita pohjan aineet ja painele seos piirakka- tai irtopohjavuokaan. Käytä vuoassa leivinpaperia, pohja tarttuu helposti kiinni vuokaan, voitelusta huolimatta. Paista pohjaa uunissa 175-200 asteessa n. 15-20 minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset ja kaada seos esipaistetun pohjan päälle tasaisesti. Paista uunissa vielä 175 asteessa n. 15-20 minuuttia