6.8.2015
KakutKuningatar raakakakku
Syötkö marjoja päivittäin? Kannattaisi! Kotimaiset marjat ovat puhtaimmillaan superfoodia, joita ei kerta kaikkiaan voi nauttia liikaa. Marjojen vaikutusta meidän terveyteen on tutkittu paljon ja runsaalla päivittäisellä marjojen syömisellä on muun muassa todettu ehkäisevän haitallisten suolistobakteerien kasvua ja maksan rasvoittumista. Marjojen syönti estää myös influenssa- ja herpesviruksen toimintaa, ylläpitää verisuonten terveyttä, lievittää limakalvo-oireita ja ehkäisee aikuistyypin diabetesta sekä virtsatientulehduksia.
Marjojen syönti alentaa myös korkeaa verenpainetta. Ja jos haluat alentaa erityisesti kolesteriarvojasi syö silloin erityisesti vadelmia, mansikkaa ja lakkoja. Marjat suojaavat sydäntä ja torjuvat vanhenemisen merkkejä.
Rakkaudesta kotimaisiin marjoihin tekaisin kuningatar raakakakun. Kotimaiset vadelmat, mansikat ja mustikat ovat nyt parhaimmillaan, joten käytä niitä monipuolisesti!
6.8.2015
KakutKuningatar raakakakku
Syötkö marjoja päivittäin? Kannattaisi! Kotimaiset marjat ovat puhtaimmillaan superfoodia, joita ei kerta kaikkiaan voi nauttia liikaa. Marjojen vaikutusta meidän terveyteen on tutkittu paljon ja runsaalla päivittäisellä marjojen syömisellä on muun muassa todettu ehkäisevän haitallisten suolistobakteerien kasvua ja maksan rasvoittumista. Marjojen syönti estää myös influenssa- ja herpesviruksen toimintaa, ylläpitää verisuonten terveyttä, lievittää limakalvo-oireita ja ehkäisee aikuistyypin diabetesta sekä virtsatientulehduksia.
Marjojen syönti alentaa myös korkeaa verenpainetta. Ja jos haluat alentaa erityisesti kolesteriarvojasi syö silloin erityisesti vadelmia, mansikkaa ja lakkoja. Marjat suojaavat sydäntä ja torjuvat vanhenemisen merkkejä.
Rakkaudesta kotimaisiin marjoihin tekaisin kuningatar raakakakun. Kotimaiset vadelmat, mansikat ja mustikat ovat nyt parhaimmillaan, joten käytä niitä monipuolisesti!
Kuningatar raakakakku
Ainekset
Pohja
Pohja koostuu ainoastaan kolmesta(!) ainesosasta ja on erittäin maukas.
- 8 medjoul taatelia (kivet poistettuna
- 1,5 dl parapähkinöitä
- 2 rkl raakakaakaojauhetta
Täyte
- 2 dl cashew-pähkinöitä (liotettuna yönyli)
- 2 dl manteleita (liotettuna yön yli)
- 3 rkl Tocoa*
- 3 rkl makeutusta (kookospalmusokeria, hunajaa, vaahterasiirappia, erytrolia, koivusokeria)
- 2 dl kookoskermaa (säilytä jääkaapissa ja käytä vain jähmettynyt osa)
- 3 dl mansikoita
*Toco on riisinlesejauhetta – halutessasi voit jätttää sen pois ohjeesta, mutta se tuo kakkuun lisää kermaisuutta (Tocoa voi käyttää myös esimerkiksi smoothien tai raakasuklaan sekaan tuomaan pehmeyttä ja kermaisuutta, sitä ei kuitenkaan kannata kuumentaa yli 60 asteessa).
Tee näin
Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Vuoraa pieni (18cm) irtopohjavuoka reunat ja pohja leivinpaperilla. Jos haluat käyttää normaalia 24cm irtopohjavuokaa, tuplaa annos. Painele pohjan massa tiiviisti vuoan pohjalle ja laita hetkeksi jääkaappiin.
Liota cashew-pähkinöitä ja manteleita yön yli vedessä, jotta ne pehmeävät. Sekoita tehosekoittimessa mantelit ja pähkinät tasaiseksi sileäksi massaksi. Lisää sekaan kookosmaidosta (tai -kermasta) vain jähmettynyt osa, sekä makeutus ja marjat. Sekoita sileäksi massaksi ja kaada täyte vuokaan (jos haluat kokonaisia marjoja täytteen sekaan kaada täyte osissa ja laita kokonaisia marjoja täytteen väliin).
Laita kakku jähmettymään jääkaappiin pariksi tunniksi. Irrota kakku vuoasta ja koristele.