16.6.2017
MakeatVegaanit mustikkamuffinssit
Kesä ja kärpäset! Siltä ainakin on tuntunut viime päivät kun on oikeasti paistanut aurinko ja luonto ja kukat ovat suorastaan revähtäneet kukkaan. Itsellä teki mieli kovasti testailla jotain vegaania leipomusta ja päädyin tekemään mustikkamuffinsseja.
16.6.2017
MakeatVegaanit mustikkamuffinssit
Kesä ja kärpäset! Siltä ainakin on tuntunut viime päivät kun on oikeasti paistanut aurinko ja luonto ja kukat ovat suorastaan revähtäneet kukkaan. Itsellä teki mieli kovasti testailla jotain vegaania leipomusta ja päädyin tekemään mustikkamuffinsseja.
Vegaanit mustikkamuffinssit, n. 7 keskikokoista
-
Ainekset
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Urtekram)
- 1 prk happy coco kookosjogurttia
- 2-3 rkl koivusokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl psylliumkuitujauhoja
- ripaus vaniljajauhetta
- 2 dl soijamaitoa (vaniljalla maustettua)
- 1,5 dl mustikoita
Pinnalle vaahtoutuvaa vanilja soijakermaa + koivusokeria, sekä Biokian karpalojauhetta.
Tee näin
Sekoita kuivat ja märät ainekset ensin sekaisin omissa kipoissaan ja yhdistä nämä kevyesti sekoittaen. Nostele taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 15-20 minuuttia, tai kunnes muffinssit ovat kypsiä. Kun muffinssit ovat jäähtyneet vaahdota pinnalle soijakerma ja tarjoile!