Paistetut kaneliomenat

Aurinkoista maaliskuuta! Yksi helppoakin helpompi makeanhimon taltuttaja on paistetut kaneliomenat, näillä saa helposti taltutettua sitä tuoreen omenapiirakan himoa ja tämä valmistuu nopeasti yhdelle hengelle. Käytin itse hieman kirpakoita vihreitä omenia, jotka paistoin pannulla molemmin puolin neutraalin makuisessa oliiviöljyssä. Pinnalle raastoin hieman tuoretta sitruunan kuorta ja maistoin omenat ceylon-kanelilla. Omenat maistuvat esimerkiksi luonnonjogurtin kera, jonka pinnalla ripaus vielä kookossiirappia. Ihania höyryävän kuumina! nam!

Ceylon-kaneli eroaa ”normi” kaneleista että se sisältää vain vähän kumariinia, mita tavalliset kanelit sisältävät paljon. Kumariini on maksalle haitallinen aine ja jo yksi teelusikallinen tavallista kanelia päivässä ylittää kumariinin suositellun päiväannoksen. Ceylon-kaneli sisältää runsaasti antioksidantteja, folaattia, betaiinia, K-vitamiinia, sekä kivennäisaineita kuten kaliumia, kalsiumia, mangaania ja rautaa. Lisäksi ceylon-kaneli auttaa makeanhimoon. Ceylon-kanelia on myynnissä hyvin varustelluissa ruokakaupoissa, maustehyllyllä.

Paistetut omenat

Ainekset

  • Omenia ohuina siivuina
  • ripauksen raastettua sitruunan kuorta
  • ripauksen ceylonkanelia
  • tilkan (neutraalinmakuista) oliiviöljyä paistamiseen
  • lisäksi: luonnonjogurttia, marjoja (+kookossiirappia)

Tee näin

Leikkaa omenat siivuiksi. Paista pannulla molemmin puolin neutraalin makuisessa oliiviöljyssä. Raasta omenasiivujen pinnalle hieman tuoretta sitruunan kuorta ja mausta omenat ceylon-kanelilla. Omenat maistuvat esimerkiksi luonnonjogurtin kera, jonka pinnalla ripaus vielä kookossiirappia.