4.5.2018

Salaatit

Peruna-parsakaalisalaatti

Toukokuu tulla tupsahti että heilahti ja vapustakin on jo jokunen päivä. Täällä vappu meni suht rauhallisesti, mutta ei onneksi ihan sateessa vaan edeltävänä viikonloppuna ehditiin nähdä myös vähän auringonpaistetta myös täällä Jyväskylässä. Vappuun ja toki muutenkin sopii muuten hyvin tämä perunasalaatti, jossa on reilusti makua!

Peruna-parsasalaatti

Ainekset

  • 6-7 perunaa
  • n. 2 dl ruohosipulia pieneksi pilkottuna
  • n.  1 dl tuoreita herneitä
  • 1 sipuli
  • n. 5-6 varsovaa parsakaalia (Eli n. 3 dl parsakaalia pilkottuna)
  • 1 prk kaurafraiche
  • 1/2 sitruunan mehu
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 1 tl sinappia
  • (Paista salaatin pinnalle juuri ennen tarjoilua halutessasi pienksi pilkottua rapeaa serranokinkkua tai pekonia n 1 dl)

Tee näin

  • Valitse salaattiin kiinteitä (tai miel uusia perunoita!) keitä ne kypsiksi, kuori ja pilko lohkoiksi. Kypsennä myös parsat (kokeile tavallista parsaa, tankoparsaa tai versovaa parsakaalia joka on ehkä hieman kuin näiden kahden risteymä, varrellinen, mutta pienillä parsanipuilla oleva parsa (käytin itse tätä versovaa parsakaalia salaatissa) Pilko ja sekoita salaatin sekaan myös pieneksi pilkotut ruohosipulit ja sipuli sekä herneet. Sekoita pippuri, suola, sitruunan mehu sekä sinappi kaurafraichen sekaan ja vasta tämän jälkeen koko seos salaatin sekaan. Kääntele salaattia varoen, jotta perunat ja parsat pysyvät ehjänä. Paista pinnalle lopuksi halutessasi serranon kinkkua tai pekonia.