29.12.2018
SnacksitSuolapalat uuteen vuoteen
Uuteen vuoteen kuuluu ehdottomasti naposteltavat suolapalat. Tässä yksi kiva vinkki. Voit käyttää pohjalla kaupasta löytyviä ruis-tai kaurasipsejä, nappeja tai vaikka siemennäkkäriä. Tässä ohjeessa käytin Oulaisen jälkiuunilastuja, makuna kynsilaukka. Tosin pieni harmitus näihin liittyen että vaikka maku näissä oli hyvä niin ostamani pakkaus oli melkoista silppua josta oli aika mahdotonta löytää edes nämä kuvissa näkyvät (EHJÄT) palaset, muut olivatkin enemmän tai vähemmän jyrän alle jääneitä kynnen kokoisia palasia. Nooo mutta loput tulikin dippailtua suoraan sitten itse tuohon tahnaan!
Päällä käytetty muikun mätiä, voit vaihtoehtoisesti käyttää myös esimerkiksi lohen mätiä.
29.12.2018
SnacksitSuolapalat uuteen vuoteen
Uuteen vuoteen kuuluu ehdottomasti naposteltavat suolapalat. Tässä yksi kiva vinkki. Voit käyttää pohjalla kaupasta löytyviä ruis-tai kaurasipsejä, nappeja tai vaikka siemennäkkäriä. Tässä ohjeessa käytin Oulaisen jälkiuunilastuja, makuna kynsilaukka. Tosin pieni harmitus näihin liittyen että vaikka maku näissä oli hyvä niin ostamani pakkaus oli melkoista silppua josta oli aika mahdotonta löytää edes nämä kuvissa näkyvät (EHJÄT) palaset, muut olivatkin enemmän tai vähemmän jyrän alle jääneitä kynnen kokoisia palasia. Nooo mutta loput tulikin dippailtua suoraan sitten itse tuohon tahnaan!
Päällä käytetty muikun mätiä, voit vaihtoehtoisesti käyttää myös esimerkiksi lohen mätiä.
Käytin Oatlyn kaurafraichea tässä tahnassa ja jos et vielä ole kokeillut niin kyseessä on kaurapohjainen ”ranskankerma” ilman kermaa. Koostumus ja käyttötapa siis aivan sama, kaurafraiche sisältää 15% rasvaa, josta vain 6,4% on tyydyttynyttä. Vertailun vuoksi perus ranskankerma sisältää lähes 30% rasvaa josta tyydyttyneitä rasvahappoja lähes 20%. Tuote sopii hyvin myös lämmitettyihin ruokiin, kokeile esim sosekeittoon.
Suolapalat uuteenvuoteen
Ainekset
- 2 dl kaurafraiche (Oatly)
- 1,5 rkl sitruunan mehua
- 100 g kylmäsavulohta (pieneksi pilkottuna)
- 1 rkl sinappia
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- 2-3 rkl tilliä (hienoksi pilkottuna)
- 1 pkt Oulainen jälkiuunilastu, kynsilaukka
pinnalle
- 100 g muikunmätiä
- 1 rkl tilliä (hienonnettuna)
Tee näin:
- Sekoita kaurafraichen sekaan pieneksi pilkottu sipuli, tilli ja kylmäsavulohi. Lisää sitruunan mehu, mausteet sekoita ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa. Lusikoi lastujen päälle ja lisää pinnalle muikun matiä sekä tilliä.